Fler läromedel

Produktinformation

Titel: Digilär Teknik för årskurs 7–9
Artikelnummer (ISBN): 9789198442489
Första utgåva: 2018-08-10 (Revideras löpande)

Pris: 99 kr/användare och läsår

Är du kund hos Digilär/NOK så beställer du dina läromedel hos NOK.se

Digilär Teknik – läromedel för högstadiet

Aktivera och skapa med digitala möjligheter

Digilär Teknik för högstadiet är baserat på PULS­-serien samt Programmera i teknik från Natur & Kultur, och digitaliserat av Digilär till ett komplett interaktivt läromedel.

Fem snabba om läromedlet

  • Projekt med både Arduino och Micro:bit.
  • Instuderingsfrågor med lösningsförslag.
  • Vardagsnära och praktiskt teknik.
  • Självrättande uppgifter befäster innehållet.
  • Låt eleverna arbeta tillsammans i gruppövningar.

Täcker det centrala innehållet

Digilär Teknik för högstadiet är ett nytt digitalt läromedel som täcker hela det centrala innehållet för teknik för årskurserna 7–9, enligt Lgr11.

Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll

I läromedlet finns en mängd övningar och projekt där eleven arbetar på olika sätt. Det finns instuderingsfrågor med lösningsförslag till alla kapitel, självrättande övningar för egen träning, undersökningar att genomföra i grupp och projekt som sträcker sig över flera lektioner. Projektrapporten skriver eleven direkt i läromedlet. Från Programmera i teknik kommer fem grundläggande och fem fördjupande projekt med Arduino. Till exempel kan eleverna programmera en lampa till att blinka, eller en högtalare till att pipa. Det finns även fem projekt med Micro:bit, en liknande liten dator.

Stöttning i din undervisning

Den fylliga lärarhandledningen är ett effektivt arbetsredskap för dig som lärare och här finns stöd för hur du lägger upp din undervisning med Digilär. Den finns tillgänglig både övergripande för hela läromedlet, och till varje arbetsområde samt uppgift. I den övergripande lärarhandledningen hittar du information om läroplanen för ämnet, tips på hur du kan lägga upp dina lektioner och instruktioner till läromedlets projekt och laborationer. Du styr smidigt vad eleverna ska arbeta med genom att framhäva valda kapitel och bildberättelser, och du kan snabbt kontrollera och kommentera de uppgifter som eleverna gjort.

Dessutom ingår Forskningstorget. På Forskningstorget lyfter vi upp den senaste forskningen inom naturvetenskap och teknik i en text med tillhörande uppgifter och tips på vidare läsning. Perfekt att använda på en lektion eller som fördjupningsmaterial för eleverna med extra stort intresse!

Ett läromedel som motiverar eleven

Digilär Teknik för högstadiet är ett läromedel som aktiverar eleverna. Med många projekt och laborationer får de skapa egna tekniska konstruktioner och se i praktiken hur teknik fungerar. Det finns ett antal självrättande övningar som där eleven får direktfeedback på sitt arbete, vilket ökar motivationen. Eleverna får även stöd i form av inbyggda ordförklaringar och instuderingsfrågor som finns tillgängliga till de lättlästa och instruktiva texterna.

Tips till dig som vill prova Digilär Teknik

  1. Läs eller lyssna på texten
  2. Gör instuderingsfrågor/självrättande övningar som finns till varje kapitel
  3. Gör de olika projekten som finns i teknik
  4. Lämna in rapport direkt i läromedlet
  5. Läs i en av de matiga lärarhandledningar som finns till hjälp.

"Ett piggt och fräscht läromedel som utgår från elevernas vardag"

Karin Sterner, redaktör i NO/Matematik berättar om läromedlet i Digilär Teknik för årskurs 7-9 och hur du kan använda det i din undervisning.

"Vi kikar bakåt och tittar hur det var förr, varför kom uppfinningarna till och så tittar vi framåt, hur kan det bli i framtiden", berättar Karin Sterner.

Hon lyfter även fram laborationerna där eleverna själva kan prova sina tekniska kunskaper i projekt som ofta stäcker sig över flera lektioner.

Forskningstorget – spännande teman i naturvetenskap och teknik

På Forskningstorget lyfter vi upp aktuell och intressant naturvetenskaplig och teknisk forskning. Materialet passar perfekt att använda under en lektion, eller som fördjupningsmaterial för eleverna med extra stort intresse för naturvetenskap och teknik.

Du hittar Forskningstorget i biblioteket för Digilär BiologiFysikKemi och Teknik på högstadiet samt Digilär Naturkunskap och Digilär Fysik för gymnasiet.

Alltid med Digilär – funktionalitet

Alla läromedel som publiceras i Digilärs unika digitala plattform är utrustade med ett stort antal prisbelönta funktioner och unikt innehåll skapat för att stötta elevers lärande. Om du använder ett läromedel från Digilär får du alltid vår funktionalitet på köpet.

Författare Teknik 7–9

Staffan Sjöberg, Nicklas Bjerka

Författare Programmera i teknik

Staffan Melin, Martin Blom Skavnes

Helt ny användarupplevelse med nya Digilär

Nu presenterar vi stolt nya Digilär! Lärare och elever möter ett uppdaterat och utvecklat läromedel med alla Digilärs styrkor bevarade. Möjligheter till kursplanering, allt ljud uppläst och en renare design är bara några av nyheterna.

Nya Digilär