Fler läromedel

Produktinformation

Titel: Digilär Biologi för årskurs 7-9
Artikelnummer (ISBN): 9789198303278
Första utgåva: 2016-08-10 (Revideras löpande)

Pris: 79 kr/elev och läsår

Om er skola redan har Digilär kan ni beställa fler licenser som inloggade under Administration.

Biologi för högstadiet

Allt du behöver till biologilektionen

Digilär Biologi för högstadiet är ett komplett digitalt läromedel som täcker hela det centrala innehållet för biologi i årskurs 7-9, enligt Lgr11. Med ett elevnära tilltal guidas eleven genom biologins grunder med utgångspunkt i den egna vardagen med hjälp av texter, bildberättelser, bilder och modeller.

Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll

Tack vare den stora variationen på innehåll och uppgifter i läromedlet kan undervisningen enklare anpassas efter varje elevs unika behov. Varje kapitel startar med en introduktionsfilm som ger kontext till innehållet och samtidigt förklarar de centrala begreppen som följer. Professionella röstskådespelare har läst in alla texter och bildberättelser för att läromedlet ska tillgodose alla elevers olika behov. Alla texter och bildberättelser finns dessutom i två textnivåer – Standard eller Lättläst. Begrepp och svåra ord förklaras direkt i texten och de klickbara fördjupningarna ger elever som vill möjligheten att lära sig ännu mer om biologi.

I Biologibiblioteket hittar du en stor samling laborationer, länkar, bilder och bredvidläsningstexter.

Stöttning i din undervisning

Den fylliga lärarhandledningen är ett effektivt arbetsredskap för dig som lärare och här finns stöd för hur du lägger upp din undervisning med Digilär. Den finns tillgänglig både övergripande för hela läromedlet, och till varje arbetsområde. Där hittar du information om läroplanen för ämnet, tips på hur du kan lägga upp dina lektioner, viktiga begrepp och tips på länkar till läromedlets experiment och laborationer. Du styr smidigt vad eleverna ska arbeta med genom att framhäva valda kapitel och bildberättelser, och du kan snabbt kontrollera och kommentera de uppgifter som eleverna gjort.

Dessutom ingår Forskningstorget. På Forskningstorget lyfter vi upp den senaste forskningen inom naturvetenskap och teknik i en text med tillhörande uppgifter och tips på vidare läsning. Perfekt att använda på en lektion eller som fördjupningsmaterial för eleverna med extra stort intresse!

Motiverar eleven

Quiz, diskussionsfrågor, arbetsuppgifter, laborationer och experiment till innehållet ger eleverna möjlighet att öva sina kunskaper och se hur biologin ser ut i deras vardag. Facit och den självrättande funktionaliteten ger eleven direktfeedback vilket ökar motivationen. Till varje kapitel finns en introducerande film som ger eleven en kontext till ämnet och samtidigt förklara de centrala begreppen som följer.

Tips till dig som vill prova Digilär Biologi

  1. Läs eller lyssna på texten – inläst av röstskådespelare.
  2. Ett läromedel för alla: Olika textnivåer: Standard och lättläst samt klickbara fördjupningar för den som vill lära sig mer.
  3. Gör begreppsförhör/självrättande övningar som finns till varje kapitel.
  4. Experimentera och laborera.
  5. Behöver du hjälp på vägen? Kontakta oss! Vi hjälper dig gärna med allt från att sätta upp ett testkonto till en workshop med kollegiet.

Läromedlet är recenserat av SPSM

Introduktionsfilmer

Här nedan visas en sekvens från en introduktionsfilm i Digilär Biologi.

Forskningstorget – spännande teman i naturvetenskap och teknik

På Forskningstorget lyfter vi upp aktuell och intressant naturvetenskaplig och teknisk forskning. Materialet passar perfekt att använda under en lektion, eller som fördjupningsmaterial för eleverna med extra stort intresse för naturvetenskap och teknik.

Du hittar Forskningstorget i biblioteket för Digilär BiologiFysikKemi och Teknik på högstadiet samt Digilär Naturkunskap och Digilär Fysik för gymnasiet.

Uppdatering med stöd av SPSM

Under 2017-2018 har vi uppdaterat våra tre NO-läromedel, med stöd av Specialpedagogiska Skolmyndigheten. Vi kallade projektet ”Lyssna, läs och lär i NO”. Det innebär att det nu finns en introduktionsfilm per kapitel, våra texter har fått två nivåer: Standard och Lättläst, och dessutom är all text inläst av röstskådespelare för den som vill lära sig genom att lyssna.

Alltid med Digilär – funktionalitet

Alla läromedel som publiceras i Digilärs unika digitala plattform är utrustade med ett stort antal prisbelönta funktioner och unikt innehåll skapat för att stötta elevers lärande. Om du använder ett läromedel från Digilär får du alltid vår funktionalitet på köpet.

Författare

Elisabeth Forell

Helt ny användarupplevelse med nya Digilär

Nu presenterar vi stolt nya Digilär! Lärare och elever möter ett uppdaterat och utvecklat läromedel med alla Digilärs styrkor bevarade. Möjligheter till kursplanering, allt ljud uppläst och en renare design är bara några av nyheterna.

Nya Digilär