Fler läromedel
Nyhet

Produktinformation

Titel: Digilär Tyska för gymnasiet
Artikelnummer (ISBN): 9789198315561
Första utgåva: 2017-08-10 (Revideras löpande)

Pris: 99 kr/elev och läsår

Om er skola redan har Digilär kan ni beställa fler licenser som inloggade under Administration.

Tyska för gymnasiet

Allt du behöver till lektionen i tyska

Digilär Tyska för gymnasiet är ett komplett digitalt läromedel som täcker det centrala innehållet för Tyska kurs 1, 2, 3 och 4. Här finner du sex fylliga arbetsområden per kurs och repetitionskapitel. Dessutom ingår ett stort bibliotek med tematiska ordlistor, grammatiktabeller och mycket mer.

Fem snabba om läromedlet

  • Ett tematiskt uppbyggt läromedel med en tydlig progression.
  • Många repetitionskapitel för grammatiska moment.
  • Texter om verkliga människor som har en anknytning till den tyskspråkiga världen.
  • Professionella röstskådespelare har läst in alla tyska texter och bildberättelser.
  • Självrättande diagnoser samt hör- och/eller läsförståelseövningar i alla arbetsområden.

Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll

Digilär Tyska för gymnasiet har ett tematiskt upplägg som bygger på progression där eleverna stegvis lotsas in i språket. Varje arbetsområde för kurs 1 och 2 innehåller sex lästexter, åtta grammatikkapitel, ett realiakapitel och en mängd olika övningar. Kurs 3 repeterar all grammatik och lägger ett stort fokus på basordförrådet så att alla elever kan läsa kursen oavsett förkunskaper. Kurs 4 repeterar de viktigaste grammatiska momenten igen och varje av de fem arbetsområden har en litterär text och ett speciellt fokus på ett tysktalande land.

Stöttning i din undervisning

Lärarhandledningen ger dig stöttning att anpassa din undervisning efter varje elevs individuella behov. Tack vare variationen i övningarna kan du enkelt varva mellan skärmtid och gruppuppgifter, eller aktiviteter i helklass. Varje arbetsområde innehåller ett läs- och ett hörförståelseprov samt självrättande glosförhör. I läromedlen för kurs 3 och 4 hittar du prov för alla färdigheter som kan utgöra bedömningsunderlag.

Motiverar eleven

Läsförståelseuppgifter med facit och självrättande övningar som tränar ordförråd och grammatik ger direkt feedback. Eleverna får bland annat läsa om parkour-proffset Lynn, skådespelerskan och “prinsessan” Christina, bröderna bakom Adidas och Puma, sömmerskan som uppfann nallebjörnen, den kända Sachertårtan och de schweiziska chokladmärkena.

Tips till dig som vill prova Digilär Tyska

  1. Läs Introduktionen för en snabb överblick över hela läromedlet.
  2. Undersök ett arbetsområde och de olika delarna som ingår.
  3. Skapa en grupp elever.
  4. Börja med Bildberättelse 1 och fortsätt sedan med Text 1.
  5. Behöver du hjälp på vägen? Kontakta oss! Vi hjälper dig gärna med allt från att sätta upp ett testkonto till en workshop med kollegiet.

Alltid med Digilär – funktionalitet

Alla läromedel som publiceras i Digilärs unika digitala plattform är utrustade med ett stort antal prisbelönta funktioner och unikt innehåll skapat för att stötta elevers lärande. Om du använder ett läromedel från Digilär får du alltid vår funktionalitet på köpet.

Författare

Melissa Westerlund, Lena Johansson