gy_tyska_laptop

Produktinformation

Titel: Digilär Tyska för gymnasiet
Artikelnummer (ISBN): 9789198315561
Första utgåva: 2017-08-10 (Revideras löpande)

Pris: 99 kr/elev och läsår

Tyska för gymnasiet

Allt du behöver till tyskalektionen

Digilär Tyska för gymnasiet är ett komplett digitalt läromedel som täcker det centrala innehållet för Tyska steg 1, 2 och 3, enligt Gy11. Här finner du sex fylliga arbetsområden per kurs och repetitionskapitel. Dessutom ingår ett stort bibliotek med tematiska ordlistor, grammatiktabeller och mycket mer.

OBS! Läromedel för steg 4 planeras stå klart under 2019 och du kan nu ta del av en demo direkt i läromedlet. Klicka på Prova gratis om du inte redan har en licens till Digilär Tyska för gymnasiet.

Digilär Tyska: 5 snabba om innehållet

  1. Ett tematiskt uppbyggt läromedel med en tydlig progression.
  2. Många repetitionskapitel för grammatiska moment.
  3. Texter om verkliga människor som har en anknytning till den tyskspråkiga världen.
  4. Professionella röstskådespelare har läst in alla tyska texter och bildberättelser.
  5. Självrättande diagnoser samt hör- och/eller läsförståelseövningar i alla arbetsområden.

Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll

Digilär Tyska för gymnasiet har ett tematiskt upplägg som bygger på progression där eleverna stegvis lotsas in i språket. Varje arbetsområde för steg 1 och 2 innehåller sex lästexter, åtta grammatikkapitel, ett realiakapitel och en mängd olika övningar. Steg 3 repeterar all grammatik och lägger ett stort fokus på basordförrådet så att alla elever kan läsa kursen oavsett förkunskaper. Steg 4 repeterar de viktigaste grammatiska momenten igen och varje av de fem arbetsområden har en litterär text och ett speciellt fokus på ett tysktalande land. Steg 3 och 4 innehåller dessutom några videor där eleverna får höra autentisk tyska och ett stort repetitionsarbetsområde.

Stöttning i din undervisning

Läromedlet stöttar dig som lärare och du har möjlighet att lägga upp din undervisning på flera olika sätt. Eleverna kan ta ansvar för sin egen inlärning genom att göra självrättande övningar, lyssna på hörövningarna och texterna när de vill och anpassa ljudfiler och texter efter sina egna behov. Varje text innehåller ordförklaringar för nya ord samt färdiga gloslistor med ett urval av de viktigaste orden. Du kan också skapa egna gloslistor eller be eleverna att spara ner de ord som de behöver repetera i egna listor direkt i läromedlet.

Lärarhandledningen ger dig stöttning att anpassa din undervisning efter varje elevs individuella behov. Tack vare variationen i övningarna kan du enkelt varva mellan skärmtid och gruppuppgifter, eller aktiviteter i helklass. Varje arbetsområde innehåller ett läs- och ett hörförståelseprov samt självrättande glosförhör. I läromedlen för steg 3 och 4 hittar du prov för alla färdigheter som kan utgöra bedömningsunderlag.

Motiverar eleven

Läsförståelseuppgifter med facit och självrättande övningar som tränar ordförråd och grammatik ger direkt feedback till elever vilket höjer deras motivation. Texter om äkta människor samt om kända platser, samt udda eller bekanta saker och fenomen i från alla hörn i den tysktalande världen ökar intresset för ämnet. Eleverna får bland annat läsa om parkour-proffset Lynn, skådespelerskan och “prinsessan” Christina, bröderna bakom Adidas och Puma, sömmerskan som uppfann nallebjörnen, den kända Sachertårtan och de schweiziska chokladmärkena.

Tips till dig som vill prova Digilär Tyska

  1. Läs Introduktionen för en snabb överblick över hela läromedlet.
  2. Undersök ett arbetsområde och de olika delarna som ingår.
  3. Skapa en grupp elever.
  4. Börja med Bildberättelse 1 och fortsätt sedan med Text 1.
  5. Behöver du hjälp på vägen? Kontakta oss! Vi hjälper dig gärna med allt från att sätta upp ett testkonto till en workshop med kollegiet.

Alltid med Digilär – funktionalitet

Alla läromedel som publiceras i Digilärs unika digitala plattform är utrustade med ett stort antal prisbelönta funktioner och unikt innehåll skapat för att stötta elevers lärande. Om du använder ett läromedel från Digilär får du alltid vår funktionalitet på köpet.

Författare

Melissa Westerlund, Lena Johansson