Fler läromedel
Nyhet
komvux sfi_gilla svenska_C

Produktinformation

Titel: Gilla svenska sfi kurs C Digital
Första utgåvan släpps våren 2021

Gilla svenska sfi kurs C Digital

Flexibelt och genrepedagogiskt sfi-läromedel

Gilla svenska sfi kurs C Digital lanseras till starten av vårterminen 2021. Det bygger på Natur & Kulturs läromedel Gilla svenska och innehåller allt du är van vid från den tryckta boken i en användarvänlig plattform med funktionaliteter anpassade för språkinlärning.

Demo ute nu för Gilla svenska sfi kurs C Digital

Till starten av vårterminen 2021 släpper vi Gilla svenska sfi kurs C Digital. Välkommen att kika på demon!

Har du inte provat Digilär än?
Skapa ett gratis testkonto så kan du prova vår demo kostnadsfritt under 30 dagar.

Är du redan Digiläranvändare?
Logga in på Digilär och besök din hemskärm. Tryck på fliken ”Lägg till eget läromedel” så kan du omgående testa demoversionen liksom våra övriga läromedel.

Fem snabba om läromedlet

  • Inspirerande teman med vuxenperspektiv.
  • Mallar och modeller för elevproduktion i form av exempeltexter och filmade samtal.
  • Ett stort antal självrättande ord- och grammatikövningar.
  • Ordlistor och ordövningar för ordförrådsträning på egen hand.
  • Självrättande test och diagnoser i slutet av varje arbetsområde.

Ett digitalt läromedel som motiverar eleven

Gilla svenska Digital är ett komplett och heldigitalt läromedel med övningar som tränar de fem färdigheterna läsa, höra, samtala, berätta och skriva, med direkt koppling till kursplanen i sfi. Fokus ligger på ett funktionellt språk som eleverna snabbt kan använda.

Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll

Läromedlet innehåller teman som är relevanta för vuxna elever som ska etablera sig i Sverige. De får kunskap om svenska förhållanden och koder, aktuella händelser och ett funktionellt språk som de kan använda direkt efter första lektionen.

Precis som de tryckta böckerna är det digitala läromedlet uppbyggt med progression inom respektive kapitel som vi här kallar arbetsområde. Och varje arbetsområde är fristående för att det ska vara flexibelt för elev och lärare vid kontinuerligt intag.

Stöttning i din undervisning

Läromedlet stöttar dig som lärare. Tack vare variationen i övningarna kan du enkelt varva mellan skärmtid och gruppuppgifter eller aktiviteter i helklass. I lärarhandledningen hittar du med ett klick allt du behöver. Materialet består av lärarinstruktioner och ett stort antal kopieringsunderlag, skrivmallar, bedömningsmatriser samt kunskapstester. Lärarmaterialet är placerat på olika nivåer i läromedlet för att det ska vara lätt att hitta och navigera i.

Flexibel grammatikträning

I varje arbetsområde finns en kort grammatikgenomgång som utgår från det ordförråd som eleverna har tränat i arbetsområdet. Utöver det finns även ett bibliotek med all från läromedlet grammatik samlad samt grammatikgenomgångar och övningar för repetition och mängdträning.

Funktioner för inlärning

Den specialutvecklade och inkluderande funktionaliteten, som till exempel uppläst ljud och möjlighet att justera texten, skapar en skräddarsydd upplevelse för eleven.

Licenserna hanteras av skolan och går att byta från en elev till en annan i de fall där en elev hoppar av kursen – en nödvändig flexibilitet i sfi-kurser med stor genomströmning.

Filmer ger ytterligare stöttning

Som ytterligare stöttning finns för varje arbetsområde en film som visar exempel på ett samtal och en som visar någon som berättar. Tanken är att eleverna ska kunna använda filmerna som modell för sin egen produktion.

Alltid med Digilär – funktionalitet

Alla läromedel som publiceras i Digilärs unika digitala plattform är utrustade med ett stort antal prisbelönta funktioner och unikt innehåll skapat för att stötta elevers lärande. Om du använder ett läromedel från Digilär får du alltid vår funktionalitet på köpet.

Författare

Sanna Lundgren och Caroline Croona

Helt ny användarupplevelse med nya Digilär

Nu presenterar vi stolt nya Digilär! Lärare och elever möter ett uppdaterat och utvecklat läromedel med alla Digilärs styrkor bevarade. Möjligheter till kursplanering, allt ljud uppläst och en renare design är bara några av nyheterna.

Nya Digilär