Fler läromedel

Produktinformation

Titel: Digilär SO för årskurs 7-9
Artikelnummer (ISBN): 9789198303254
Första utgåva: 2013-02-01 (Revideras löpande)

Pris: 200 kr/elev och läsår

Om er skola redan har Digilär kan ni beställa fler licenser som inloggade under Administration.

SO-läromedel för högstadiet åk 7-9

Digilär SO-läromedel för högstadiet är kompletta digitala läromedel som täcker hela det centrala innehållet för historia, religionskunskap, samhällskunskap och geografi i årskurs 7-9. Här finns ett stort material med texter, filmklipp, bilder och modeller. Frågor, självrättande quiz, uppgifter med mera ger eleven möjlighet att träna och visa sina kunskaper.

Några höjdpunkter i Digilär SO-läromedel

  • Allt i ett – tillgång till alla fyra SO-läromedlens material och höjdpunkter.
  • Filmatiserade introduktioner finns till alla kapitel**.
  • Alla texter är inlästa av professionella röstskådespelare.
  • Välj mellan två textnivåer – Standard och Lättläst**.
  • Begrepp och svåra ord förklaras direkt i texterna.
  • Klickbara fördjupningar direkt i texterna ger elever som vill möjlighet att lära sig ännu mer om SO-ämnena.
  • SO-biblioteket ingår. Här hittar du bl.a. 1 800 sidor fördjupningstexter, 60 historiska kartor, samt bilder och bildserier i en omfattning som man inte hittar någon annanstans.

Nutidskrysset

Varje måndag publiceras det uppskattade Nutidskrysset med tio quizfrågor om förra veckans nyheter i världen. Ett enkelt sätt att hålla eleverna nyfikna och uppdaterade!

Månadens tema

I Månadens tema tar vi upp något debattämne som är på allas läppar eller så speglar vi någon konflikthärd ute i världen. Alltid med tillhörande arbetsuppgifter.

Introduktionsfilmer

Här nedan visas en sekvens från en introduktionsfilm i Digilär Samhällskunskap för årskurs 7-9. Alla kapitel i samhällskunskap, historia och religionskunskap för högstadiet börjar med en filmintroduktion för att ge eleverna en förförståelse innan de börjar läsa. Dessutom har vi introduktionsfilmer i utvalda kapitel i Geografi för årskurs 7-9.

Alltid med Digilär – funktionalitet

Alla läromedel som publiceras i Digilärs unika digitala plattform är utrustade med ett stort antal prisbelönta funktioner och unikt innehåll skapat för att stötta elevers lärande. Om du använder ett läromedel från Digilär får du alltid vår funktionalitet på köpet.

Författare

Stellan Wigh, Jakob Harknäs, Anna Nyberg, Joel Knöös, Peter Kinlund, Maria Bergman, Karl-Erik Perhans och Ewa Edholm

**Gäller religion, historia och samhällskunskap. Vi planerar att ha lättlästa textversioner på plats i geografin till skolstarten 2020. I dag finns det även filmer i utvalda kapitel i geografin (ej till alla kapitel) och vi planerar för att ta fram fler introduktionsfilmer i ämnet.