Fler läromedel

Produktinformation

Titel: Digilär SO för årskurs 7–9
Artikelnummer (ISBN): 9789198303254
Första utgåva: 2013-02-01 (Revideras löpande)

Pris: 319 kr/användare och läsår

Är du kund hos Digilär/NOK så beställer du dina läromedel hos NOK.se

SO-läromedel för högstadiet

Alla SO­-läromedel i ett paket

Digilär SO-­läromedel för högstadiet är heldigitala läromedel som täcker det centrala innehållet för historia, religionskunskap, samhällskunskap och geografi i årskurs 7–9.

Några höjdpunkter i Digilär SO-läromedel

  • Allt i ett – tillgång till alla fyra SO-läromedlens material och höjdpunkter.
  • Läsårsplaneringar för högstadiets alla terminer.
  • Alla texter är inlästa av professionella röstskådespelare.
  • Välj mellan två textnivåer – Standard och Lättläst**.
  • Begrepp och svåra ord förklaras direkt i texterna. Det finns möjlighet att skapa självrättande begreppslistor som eleven kan öva själv på. För de mest centrala kapitlen finns det redan färdiga begreppslistor.
  • Klickbara fördjupningar direkt i texterna ger elever som vill möjlighet att lära sig ännu mer om SO-ämnena.
  • Filmatiserade introduktioner finns till alla kapitel**.

SO-biblioteket ingår

SO-­biblioteket har ett stort material som kan användas för fördjupning i SO-­ämnena. Här hittar du mängder med fördjupningstexter, 60 historiska kartor, samt unika bilder och bildserier.

Teman

Här hittar du 62 teman med fokus på en stor samhällsfråga eller en konflikthärd ute i världen. Alltid med tillhörande arbetsuppgifter och länkar.

Introduktionsfilmer

Här nedan visas en sekvens från en introduktionsfilm i Digilär Samhällskunskap för årskurs 7-9. Alla kapitel i samhällskunskap, historia och religionskunskap för högstadiet börjar med en filmintroduktion för att ge eleverna en förförståelse innan de börjar läsa. Dessutom har vi introduktionsfilmer i utvalda kapitel i Geografi för årskurs 7-9.

Alltid med Digilär – funktionalitet

Alla läromedel som publiceras i Digilärs unika digitala plattform är utrustade med ett stort antal prisbelönta funktioner och unikt innehåll skapat för att stötta elevers lärande. Om du använder ett läromedel från Digilär får du alltid vår funktionalitet på köpet.

Författare

Stellan Wigh, Jakob Harknäs, Anna Nyberg, Joel Knöös, Peter Kinlund, Maria Bergman, Karl-Erik Perhans och Ewa Edholm

**Gäller religion, historia och samhällskunskap. Vi planerar att ha lättlästa textversioner på plats i geografin under vårterminen 2021. I dag finns det även filmer i utvalda kapitel i geografin (ej till alla kapitel) och vi planerar för att utöka läromedlet med fler filmer.