Fler läromedel
Kommande
Laptop som visar omslaget i Idrott och hälsa för årskurs 7-9

Produktinformation

Titel: Digilär Idrott och hälsa för årskurs 7-9
Första utgåva: Kommer till ht 2020.

 

Digilär Idrott och hälsa – läromedel för högstadiet

Arbeta heldigitalt med elevnära idrott och hälsa

Under 2020 kommer Idrott och hälsa. Det är ett komplett och heldigitalt läromedel som täcker det centrala innehållet i kursen Idrott och hälsa för årskurs 7–9. Här finns bland annat fördjupningstexter, filmer samt praktiska och teoretiska övningar.

Fem snabba om innehållet

 • Filmer – instruktionsfilmer och porträtt av olika idrotter.
 • Självrättande övningar.
 • Klickbara fördjupningar för den som vill lära mer.
 • Möjlighet för dig som lärare att lägga till eget material och uppdrag.
 • Praktiska uppgifter varvas med teoretiska och lärarhandledningen stöttar dig på väg.
 • Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll

  Digilär Idrott och hälsa är ett engagerande läromedel där eleven kan möta ämnet genom text, bild, ljud och film. Här finns material om bl.a. friluftsliv, träningslära, kost och idrott, idrott och säkerhet med en balans mellan teori och praktik.

  Stöttning i din undervisning

  Det finns en specifik lärarhandledning för respektive arbetsområde. Det finns även möjlighet att komplettera läromedlet med ditt eget material. Läromedlet innehåller praktiska och teoretiska arbetsuppgifter, men även självrättande övningar där eleverna får träna på centrala begrepp inom ämnet idrott och hälsa. Filmerna fungerar som introduktion inför ett nytt moment. Det rika utbudet av bilder och illustrationer underlättar vid både gemensamma genomgångar och när eleven studerar på egen hand. Ständigt uppdaterade länktips är ett extra stöd för din undervisning.

  Ett läromedel som motiverar eleven

  De elevaktiverande övningarna inspirerar till individanpassad träning och elevledda gruppövningar. Facit och den självrättande funktionaliteten ger eleven direktfeedback. Klickbara fördjupningar i direkt anslutning till innehållet och länktips för mer material ger extra utmaning och inspiration.

  Film: "Jag gillar att det är en lagsport"

  Handbollsspelaren Tilda spelar idag på elitnivå. I filmen, som ingår i läromedlet Digilär Idrott och hälsa, berättar hon bland annat om gemenskapen inom handbollslaget, varför hon älskar sporten, och det positiva med att ha provat på flera olika idrotter.

  I läromedlet finns ytterligare två filmer där idrottsutövare porträtteras när de praktiserar och berättar om sina sporter – gymnastik och orientering.

  Alltid med Digilär – funktionalitet

  Alla läromedel som publiceras i Digilärs unika digitala plattform är utrustade med ett stort antal prisbelönta funktioner och unikt innehåll skapat för att stötta elevers lärande. Om du använder ett läromedel från Digilär får du alltid vår funktionalitet på köpet.

  Författare

  Kristian Berglin, Henrik Gustafsson, Christian Nelin

  Helt ny användarupplevelse med nya Digilär

  Nu presenterar vi stolt nya Digilär! Lärare och elever möter ett uppdaterat och utvecklat läromedel med alla Digilärs styrkor bevarade. Möjligheter till kursplanering, allt ljud uppläst och en renare design är bara några av nyheterna.

  Nya Digilär