Fler läromedel

Produktinformation

Titel: Digilär Franska för årskurs 6-9
Artikelnummer (ISBN): 9789198315516
Första utgåva: 2017-08-10 (Revideras löpande)

Pris: 89 kr/elev och läsår

Om er skola redan har Digilär kan ni beställa fler licenser som inloggade under Administration.

Franska för högstadiet

Allt du behöver till lektionen i franska

Digilär Franska för högstadiet är ett komplett digitalt läromedel, som täcker hela det centrala innehållet i franskan för årskurs 6-9. Här hittar du 12 fylliga arbetsområden, ett introduktionskapitel till den första terminen i årskurs 6 och ett repetitionskapitel till eleverna i årskurs 9. Dessutom ingår ett stort bibliotek med tematiska ordlistor.

Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll

Digilär Franska är ett heltäckande läromedel med möjlighet till stor variation tack vare det omfattande materialet. Varje arbetsområde innehåller sex lästexter, flera grammatikkapitel, en mängd självrättande övningar, inlämningsuppgifter, läsförståelsefrågor, flera hörförståelseövningar, glosförhör och prov.

Stöttning i din undervisning

Lärarhandledningen ger dig stöttning att anpassa din undervisning efter varje elevs individuella behov. Tack vare variationen i övningarna kan du enkelt varva mellan skärmtid och gruppuppgifter eller aktiviteter i helklass. Varje arbetsområde innehåller ett läs- och ett hörförståelseprov samt självrättande glosförhör.

Motiverar eleven

Läsförståelseuppgifter med facit och självrättande övningar som tränar ordförråd och grammatik ger direkt feedback. Texter om spel, litteratur, musik, resor, mat och kända platser i den fransktalande världen ökar intresset för ämnet. Eleverna får bland annat läsa om en resa till Kanada, e-sportsevenemang, hur man firar Francofonidagen, baka macarons, vad man äter på julafton i Frankrike och upptäcka vilka franska ord som finns i svenskan idag - kort sagt: allt om världsmästarnas språk!

Tips till dig som vill prova Digilär Franska

  1. Läs Introduktionen för en snabb överblick över hela läromedlet.
  2. Undersök ett arbetsområde och de olika delarna som ingår.
  3. Skapa en grupp elever.
  4. Börja med Bildberättelse 1 och fortsätt sedan med Text 1.
  5. Behöver du hjälp på vägen? Kontakta oss! Vi hjälper dig gärna med allt från att sätta upp ett testkonto till en workshop med kollegiet.

Alltid med Digilär – funktionalitet

Alla läromedel som publiceras i Digilärs unika digitala plattform är utrustade med ett stort antal prisbelönta funktioner och unikt innehåll skapat för att stötta elevers lärande. Om du använder ett läromedel från Digilär får du alltid vår funktionalitet på köpet.

Författare

Helena Wollin, Cyrille Harmant, Sophany Lundholm

Helt ny användarupplevelse med nya Digilär

Nu presenterar vi stolt nya Digilär! Lärare och elever möter ett uppdaterat och utvecklat läromedel med alla Digilärs styrkor bevarade. Möjligheter till kursplanering, allt ljud uppläst och en renare design är bara några av nyheterna.

Nya Digilär