Fler läromedel

Produktinformation

Titel: Digilär Engelska för årskurs 7-9
Artikelnummer (ISBN): 9789198303216
Första utgåva: 2014-08-10 (Revideras löpande)

Pris: 99 kr/elev och läsår

Om er skola redan har Digilär kan ni beställa fler licenser som inloggade under Administration.

Engelska för högstadiet

Allt du behöver till engelskalektionen

Digilär Engelska för högstadiet är ett heltäckande läromedel som täcker det centrala innehållet för engelska i årskurs 7–9, enligt Lgr11.

Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll

Digilär Engelska är ett heltäckande läromedel med ett omfattande material som ger dig friheten att variera din undervisning. Varje arbetsområde innehåller lästexter, grammatikkapitel, en mängd självrättande övningar, inlämningsuppgifter, läsförståelsefrågor, flera realiakapitel och hörförståelseövningar samt inspirationskapitel till dig som lärare. Läromedlet uppdateras ständigt med Word of the Week och Theme of the Month som du hittar i biblioteket.

Stöttning i din undervisning

Här får du ett ett allt-i-ett-läromedel på riktigt. Eleverna kan ta ansvar för sin egen inlärning genom att göra självrättande övningar, lyssna på hörövningarna och texterna när de vill och anpassa ljudfiler och texter efter sina egna behov. Varje text innehåller ordförklaringar för nya ord och en mängd olika uppgifter. Dessutom kan eleverna välja mellan en standard och en avancerad version av texter. Du kan också skapa egna gloslistor eller be eleverna att spara ner de ord som de behöver repetera i egna listor direkt i läromedlet.

Lärarhandledningen och inspirationskapitlen hjälper dig att planera dina lektioner och ger tips om fler aktiviteter kring samma ämne. Tack vare variationen i övningarna kan du enkelt varva mellan skärmtid och gruppuppgifter eller aktiviteter i helklass. Det finns flera självrättande diagnostiska prov om både ordförråd och grammatik.

Motiverar eleven

Läsförståelseuppgifter med facit och självrättande övningar som tränar ordförråd och grammatik ger direkt feedback till elever vilket höjer deras motivation. Texter om ämnen som eleverna tycker om som det övernaturliga, spel, uppfinningar, mode och känslor ger ökad intresse. Varje arbetsområde innehåller också kapitel om de
engelskspråkiga länderna med intressant fakta och historia.

Tips till dig som provar Digilär Engelska för första gången

  1. Läs Introduktionen för en snabb överblick över hela läromedlet.
  2. Undersök ett arbetsområde och de olika delarna som ingår.
  3. Skapa en grupp elever.
  4. Börja med Text 1.
  5. Behöver du hjälp på vägen? Kontakta oss! Vi hjälper dig gärna med allt från att sätta upp ett testkonto till en workshop med kollegiet.

Läromedlet är recenserat av SPSM

WOW (Words of the Week)

Det finns 99 Words of the Week-kapitel för dig och dina elever att välja emellan. I varje kapitel får ni ett nytt ord att ta upp, en fråga att besvara, ett påstående att diskutera, ett ordspråk att tolka, ett citat att tänka kring, en ordleksmening att klura ut och dessutom en bild med fem möjliga diskussions- eller skrivuppgifter till.

Använd WOW antingen bara som en inledning eller avslutning på lektionen, gör det till en inlämningsuppgift eller låt det svälla ut till en hel lektion!

Theme of the Month

I avdelningen Theme of the Month hittar du 25 olika kapitel med anknytning till olika månader.

Texten kan handla om en högtid, en tradition, ett evenemang, en minnesdag eller ett annat tema som inte finns i läromedlets huvudtexter. Självklart finns även glosor och övningar till varje kapitel. Materialet räcker till minst två lektioner. Perfekt till lektioner med vikarie eller som avbrott från läromedlens teman!

Alltid med Digilär – funktionalitet

Alla läromedel som publiceras i Digilärs unika digitala plattform är utrustade med ett stort antal prisbelönta funktioner och unikt innehåll skapat för att stötta elevers lärande. Om du använder ett läromedel från Digilär får du alltid vår funktionalitet på köpet.

Författare

Lena Gode

Helt ny användarupplevelse med nya Digilär

Nu presenterar vi stolt nya Digilär! Lärare och elever möter ett uppdaterat och utvecklat läromedel med alla Digilärs styrkor bevarade. Möjligheter till kursplanering, allt ljud uppläst och en renare design är bara några av nyheterna.

Nya Digilär