Fler läromedel

Produktinformation

Titel: Digilär Engelska för årskurs 7–9
Artikelnummer (ISBN): 9789198303216
Första utgåva: 2014-08-10 (Revideras löpande)

Pris: 99 kr/användare och läsår

Är du kund hos Digilär/NOK så beställer du dina läromedel hos NOK.se

Digilär Engelska – läromedel för högstadiet

Lyssna, läs och jobba med engelska med direkt feedback

Digilär Engelska för högstadiet är ett heltäckande läromedel som täcker det centrala innehållet för engelska i årskurs 7–9.

Fem snabba om läromedlet

  • Möjlighet att skapa egna gloslistor med självrättande glosförhör.
  • Hörövningar och möjlighet att få all text uppläst.
  • ”Words of the Week” och ”Theme of the Month” låter dig arbeta med spännande teman samt nya ord och begrepp.
  • Låt alla elever höras och synas. Eleven kan lämna in svar i form av text, ljud, film eller bild.
  • Lägg upp din kurs som det passar dig, mixa ditt eget material med Digilär Engelska.

Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll

I Digilär Engelska finns texter, grammatikkapitel, självrättande övningar, inlämningsuppgifter, läsförståelsefrågor, flera realiakapitel och hörförståelseövningar samt inspirationskapitel till varje arbetsområde.

Stöttning i din undervisning

Lärarhandledning och inspirationskapitel hjälper dig som lärare att planera dina lektioner och ger tips om fler aktiviteter kring samma ämne. Tack vare variationen i övningarna kan du enkelt varva mellan skärmtid och gruppuppgifter eller aktiviteter i helklass. Det finns flera självrättande diagnostiska prov i både ordförråd och grammatik.

Ett läromedel som motiverar eleven

Läsförståelseuppgifter med facit och självrättande övningar som tränar ordförråd och grammatik ger direkt feedback. Texterna handlar till exempel om det övernaturliga, spel, uppfinningar, mode och känslor. Varje arbetsområde innehåller också kapitel med fakta om de engelskspråkiga länderna.

Tips till dig som provar Digilär Engelska för första gången

  1. Läs Introduktionen för en snabb överblick över hela läromedlet.
  2. Undersök ett arbetsområde och de olika delarna som ingår.
  3. Skapa en grupp elever.
  4. Börja med Text 1.
  5. Behöver du hjälp på vägen? Kontakta oss! Vi hjälper dig gärna med allt från att sätta upp ett testkonto till en workshop med kollegiet.

Läromedlet är recenserat av SPSM

WOW (Words of the Week)

Det finns 99 Words of the Week-kapitel för dig och dina elever att välja emellan. I varje kapitel får ni ett nytt ord att ta upp, en fråga att besvara, ett påstående att diskutera, ett ordspråk att tolka, ett citat att tänka kring, en ordleksmening att klura ut och dessutom en bild med fem möjliga diskussions- eller skrivuppgifter till.

Använd WOW antingen bara som en inledning eller avslutning på lektionen, gör det till en inlämningsuppgift eller låt det svälla ut till en hel lektion!

Theme of the Month

I avdelningen Theme of the Month hittar du 25 olika kapitel med anknytning till olika månader.

Texten kan handla om en högtid, en tradition, ett evenemang, en minnesdag eller ett annat tema som inte finns i läromedlets huvudtexter. Självklart finns även glosor och övningar till varje kapitel. Materialet räcker till minst två lektioner. Perfekt till lektioner med vikarie eller som avbrott från läromedlens teman!

Alltid med Digilär – funktionalitet

Alla läromedel som publiceras i Digilärs unika digitala plattform är utrustade med ett stort antal prisbelönta funktioner och unikt innehåll skapat för att stötta elevers lärande. Om du använder ett läromedel från Digilär får du alltid vår funktionalitet på köpet.

Författare

Lena Gode

Helt ny användarupplevelse med nya Digilär

Nu presenterar vi stolt nya Digilär! Lärare och elever möter ett uppdaterat och utvecklat läromedel med alla Digilärs styrkor bevarade. Möjligheter till kursplanering, allt ljud uppläst och en renare design är bara några av nyheterna.

Nya Digilär