Fler läromedel

Produktinformation

Titel: Digilär Psykologi för gymnasiet
Artikelnummer (ISBN): 9789198442502
Första utgåva: 2018-08-10 (Revideras löpande)

Pris: 129 kr/användare och läsår

Är du kund hos Digilär/NOK så beställer du dina läromedel hos NOK.se

Digilär Psykologi – läromedel för gymnasiet

Arbeta heldigitalt med läromedel från Digilär

Digilär Psykologi för gymnasiet är ett komplett och heldigitalt läromedel som täcker det centrala innehållet i kurserna Psykologi 1 och 2a.

Fem snabba om läromedlet

 • Inspirerande text med utgångspunkt i elevernas tankar, känslor och beteenden.
 • Intresseväckande reflektionsuppgifter och större slutuppgifter.
 • Exempelrutor på intressanta och aktuella experiment inom psykologin.
 • Självrättande instuderingsfrågor och quiz.
 • Gedigen lärarhandledning med kommentarer av uppgifter och tips på elevaktiverande övningar.

Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll

Med utgångspunkt i elevernas tankar, känslor och beteenden synliggörs sambandet mellan individen och centrala psykologiska perspektiv och aktuell forskning. Digilär Psykologi tar sig an ämnet genom aktuella texter tillsammans med intresseväckande bilder och uppgifter. Läromedlet bygger på Natur & Kulturs läromedel Med nya ögon. Socialpsykologi, Stress och Tillämpad psykologi är några av de arbetsområden som ingår.

Stöttning i din undervisning

Till varje arbetsområde finns en omfångsrik lärarhandledning med förklaringar och fördjupningar kring vissa arbetsuppgifter, tips på klassrumsövningar som aktiverar eleverna och förslag på examinationsuppgifter som täcker en eller flera arbetsområden. Lärarhandledningen innehåller även länktips för vidare läsning.

Ett läromedel som motiverar eleven

Övningar och reflektionsfrågor kopplas till elevernas erfarenheter och verklighet. Genom att reflektera över innehållet utvecklar de en förståelse för sig själva och sin omvärld. Frågor, quiz och övningar ger eleven möjlighet att testa sin förståelse inom psykologiämnet. Exempel på aktuella experiment inom psykologin finns i direkt anslutning till innehållet. Exempelrutorna om bland annat experimenten Det rökfyllda rummet och Harlows apor inspirerar eleven som vill lära sig mer samt konkretiserar centrala begrepp eller fenomen inom ämnet.

Tips till dig vill prova Digilär Psykologi

 • Läs Introduktionen för en snabb överblick över hela läromedlet.
 • Bläddra dig igenom något av arbetsområdena och studera lärarhandledningen för arbetsområdet.
 • Undersök några kapitel och de tillhörande reflektionsuppgifterna.
 • Skapa en grupp elever och tilldela uppgifter.
 • Behöver du hjälp på vägen? Kontakta oss! Vi hjälper dig gärna med allt från att sätta upp ett testkonto till en workshop med kollegiet.
 • Redo? Välkommen in i läromedlet!

Alltid med Digilär – funktionalitet

Alla läromedel som publiceras i Digilärs unika digitala plattform är utrustade med ett stort antal prisbelönta funktioner och unikt innehåll skapat för att stötta elevers lärande. Om du använder ett läromedel från Digilär får du alltid vår funktionalitet på köpet.

Författare

Marie Almroth, Linnéa Svärd

Helt ny användarupplevelse med nya Digilär

Nu presenterar vi stolt nya Digilär! Lärare och elever möter ett uppdaterat och utvecklat läromedel med alla Digilärs styrkor bevarade. Möjligheter till kursplanering, allt ljud uppläst och en renare design är bara några av nyheterna.

Nya Digilär