Fler läromedel

Produktinformation

Titel: Digilär Programmering för gymnasiet
Artikelnummer (ISBN): 9789198442564
Första utgåva: 2018-08-10 (Revideras löpande)

Pris: 129 kr/användare och läsår

Är du kund hos Digilär/NOK så beställer du dina läromedel hos NOK.se

Digilär Programmering – läromedel för gymnasiet

Arbeta heldigitalt med läromedel från Digilär

Digilär Programmering 1 i C# omfattar det centrala innehållet i kursplanen för Programmering 1. I läromedlet finns tydliga videogenomgångar i programmeringsspråket C#.

Fem snabba om läromedlet

  • Videogenomgångar som förklarar steg för steg hur du kodar i C#.
  • Quiz för att befästa kunskapen.
  • Fördjupningar och länkar under extra material för den som vill lära mer.
  • Färdiga programmeringsuppgifter att sätta igång med.
  • Lärarhandledningar till hjälp för läraren.

Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll

Programmering är ett praktiskt ämne. Digilär Programmering innehåller tydliga videogenomgångar som är anpassade till de vanligt förekommande plattformar som används i skolan. I läromedlet går vi igenom allt från programmeringens historia till hur programmering påverkar vårt liv samt olika gränssnitt. Dessutom ingår en mängd uppgifter som quiz och självrättande övningar, samt uppgifter där eleven ska skriva kod.

Stöttning i din undervisning

Syftet med läromedlet är att eleven ska få förståelse för och färdighet i programmering och att du som lärare får stöd i att undervisa i programmering. Genom att erbjuda inspelade genomgångar, så kallade "code-alongs" kan eleverna jobba i sin egen takt, och du kan koncentrera dig på att hjälpa dem som behöver. Lärarhandledning finns från en övergripande nivå ner till varje arbetsområde.

Ett läromedel som motiverar eleven

Dina elever får textstöd i form av inbyggda ordförklaringar. Variation finns i läromedlet i form av quiz, text och videogenomgångar, där eleven kan följa programmeringsprocessen steg för steg. Det finns klickbara fördjupningar och länkskafferi för den som vill veta mer. Som alltid i Digilär finns möjlighet till anpassningar i form av inbyggda ordförklaringar, talsyntes och med ett teckensnitt särskilt anpassat för den som har dyslexi.

Tips till dig som vill prova Digilär Programmering

  1. Läs Introduktionen för en snabb överblick över läromedlet.
  2. Undersök ett arbetsområde närmre, läs igenom dess kapitel.
  3. Gör uppgifterna kopplade till ett kapitel.
  4. Skapa en grupp elever och tilldela uppgifter.
  5. Behöver du hjälp på vägen? Kontakta oss! Vi hjälper dig gärna med allt från att sätta upp ett testkonto till en workshop med kollegiet.

Alltid med Digilär – funktionalitet

Alla läromedel som publiceras i Digilärs unika digitala plattform är utrustade med ett stort antal prisbelönta funktioner och unikt innehåll skapat för att stötta elevers lärande. Om du använder ett läromedel från Digilär får du alltid vår funktionalitet på köpet.

Författare

Göran Häljestam