Fler läromedel

Produktinformation

Titel: Digilär Idrott och hälsa för gymnasiet
Artikelnummer (ISBN): 9789198442588
Första utgåva: 2019-08-10

Pris: 129 kr/användare och läsår

Är du kund hos Digilär/NOK så beställer du dina läromedel hos NOK.se

Digilär Idrott och hälsa – läromedel för gymnasiet

Arbeta heldigitalt med läromedel från Digilär

Digilär Idrott och hälsa för gymnasiet är ett komplett och heldigitalt läromedel som täcker det centrala innehållet i kursen Idrott och hälsa 1 för gymnasiet.

Fem snabba om läromedlet

  • Instruktions- och inspirationsfilmer.
  • Självrättande quiz.
  • Klickbara fördjupningar för den som vill lära mer.
  • Möjlighet för dig som lärare att lägga till eget material.
  • Praktiska uppgifter varvas med teoretiska och lärarhandledningen stöttar dig på vägen.

Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll

Det är ett omfattande och engagerande läromedel där eleven kan möta Idrott och hälsa genom text, bild, ljud och film. Här finns en bra balans mellan teori och praktik. Livsstil och fysisk aktivitet, Friluftsliv, Mental träning och spänningsreglering, Träningslära, Kost och idrott och Ergonomi är några av läromedlets arbetsområden.

Stöttning i din undervisning

Det finns en specifik lärarhandledning för respektive arbetsområde som ger konkreta tips för det aktuella momentet. Det finns även möjlighet att komplettera läromedlet med eget material. Läromedlet innehåller såväl praktiska som teoretiska arbetsuppgifter. Instruktions- och inspirationsfilmerna fungerar perfekt som introduktion inför ett nytt moment. Ständigt uppdaterade länktips i textinnehållet och i lärarhandledningen är också ett extra stöd för din undervisning. Läromedlet innehåller även slutuppgifter anpassade för att visa kunskapsmål inom flera arbetsområden.

Ett läromedel som motiverar eleven

I läromedlet finns elevaktiverande övningar som inspirerar till individanpassad träning och elevledda gruppövningar. Inspirerande filmer med bland annat porträtt av olika idrottsaktiviteter ingår. Klickbara fördjupningar i direkt anslutning till innehållet och länktips för mer material ger extra utmaning och inspiration till eleven som vill gå vidare och lära sig mer.

Film: "Jag gillar att det är en lagsport"

Handbollsspelaren Tilda spelar idag på elitnivå. I filmen, som ingår i läromedlet Digilär Idrott och hälsa, berättar hon bland annat om gemenskapen inom handbollslaget, varför hon älskar sporten, och det positiva med att ha provat på flera olika idrotter.

I läromedlet finns ytterligare två filmer där idrottsutövare porträtteras när de praktiserar och berättar om sina sporter – gymnastik och orientering.

Tips till dig som vill testa Digilär Idrott och hälsa

  1. Bläddra dig igenom arbetsområde Friluftsliv.
  2. Gå in på kapitel Kajakpaddling. Titta på introduktionsfilmen Kajak som du hittar under avsnitt Utrustning.
  3. Granska några andra kapitel och de tillhörande arbetsuppgifterna.
  4. Skapa en grupp elever och tilldela uppgifter.
  5. Behöver du hjälp på vägen? Kontakta oss! Vi hjälper dig gärna med allt från att sätta upp ett testkonto till en workshop med kollegiet.

Redo att testa? Skapa ett konto kostnadsfritt här och kom igång direkt.

Alltid med Digilär – funktionalitet

Alla läromedel som publiceras i Digilärs unika digitala plattform är utrustade med ett stort antal prisbelönta funktioner och unikt innehåll skapat för att stötta elevers lärande. Om du använder ett läromedel från Digilär får du alltid vår funktionalitet på köpet.

Författare

Henrik Gustavsson, Christian Nelin