Nyhet
gy_idrott_laptop

Produktinformation

Titel: Digilär Idrott och hälsa för gymnasiet
Artikelnummer (ISBN): 9789198442588
Första utgåva: 2019-08-10

Pris: 129 kr/elev och läsår

Idrott och hälsa för gymnsiet

Allt du behöver till lektionen i Idrott och hälsa

Digilär Idrott och hälsa för gymnasiet är ett komplett och heldigitalt läromedel som täcker det centrala innehållet i kursen Idrott och hälsa 1 för gymnasiet enligt Gy 11. Här finns bland annat fördjupningstexter, filmer samt praktiska och teoretiskt övningar.

Demo ute nu!

Välkommen att testa demoversionen där du kan titta närmare på fyra arbetsområden: Livsstil och fysisk aktivitet, Friluftsliv, Mental träning och spänningsreglering och Ergonomi. 

Digilär Idrott och hälsa: 5 snabba om innehållet

  1. Filmer
  2. Självrättande förhör.
  3. Klickbara fördjupningar för den som vill lära mer.
  4. Möjlighet för dig som lärare att lägga till eget material.
  5. Praktiska uppgifter varvas med teoretiska och lärarhandledningen stöttar dig på vägen.

Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll

Digilär Idrott och hälsa är ett omfattande och engagerande läromedel där eleven kan möta Idrott och hälsa genom text, bild, ljud och film. Här finns ett gediget material att arbeta med, komplett lärarhandledning och ett stort antal arbetsuppgifter för eleven att visa alla sina kunskaper i. Livsstil och fysisk aktivitet, Friluftsliv, Mental träning och spänningsreglering och Ergonomi är några av läromedlets arbetsområden.

Stöttning i din undervisning

Lärarhandledningen ska vara ett effektivt arbetsredskap för dig som lärare och här finns stöd för hur du lägger upp din undervisning med Digilär. Det finns en specifik lärarhandledning för respektive arbetsområde som ger konkreta tips för det aktuella momentet. Det finns även möjlighet att komplettera läromedlet med dina egna texter och uppgifter. Du styr smidigt vad eleven ska arbeta med genom att framhäva valda kapitel och bildberättelser, och du kan snabbt kontrollera och kommentera de uppgifter eleverna gjort.

Läromedlet innehåller såväl praktiska som teoretiska arbetsuppgifter, men även självrättande quiz där eleverna får öva på centrala begrepp inom ämnet idrott och hälsa. Instruktions- och inspirationsfilmerna i läromedlet fungerar perfekt som introduktion inför ett nytt moment. Det rika utbudet av bilder och illustrationer underlättar vid både gemensamma genomgångar och när eleven studerar på egen hand.

Ständigt uppdaterade länktips i textinnehållet och i lärarhandledningen är också ett extra stöd för din undervisning.

Motiverar eleven

Quiz och övningar till innehållet ger eleven möjlighet att öva och testa sin förståelse inom ämnet. Facit och den självrättande funktionaliteten ger eleven direktfeedback vilket ökar motivationen. Det kommer finnas ett antal inspirerande filmer med bland annat porträtt av olika idrottsaktiviteter. Klickbara fördjupningar i direkt anslutning till innehållet och länktips för mer material ger extra utmaning och inspiration till eleven som vill gå vidare och lära sig mer.

Tips till dig som vill testa Digilär Idrott och hälsa

  1. Bläddra dig igenom arbetsområde Friluftsliv.
  2. Gå in på kapitel Kajakpaddling. Titta på introduktionsfilmen Kajak som du hittar under avsnitt Utrustning.
  3. Granska några andra kapitel och de tillhörande arbetsuppgifterna.
  4. Skapa en grupp elever och tilldela uppgifter.
  5. Behöver du hjälp på vägen? Kontakta oss! Vi hjälper dig gärna med allt från att sätta upp ett testkonto till en workshop med kollegiet.

Alltid med Digilär – funktionalitet

Alla läromedel som publiceras i Digilärs unika digitala plattform är utrustade med ett stort antal prisbelönta funktioner och unikt innehåll skapat för att stötta elevers lärande. Om du använder ett läromedel från Digilär får du alltid vår funktionalitet på köpet.

Författare

Henrik Gustavsson, Christian Nelin