Fler läromedel
Nyhet
gy_idrott_laptop

Produktinformation

Titel: Digilär Idrott och hälsa för gymnasiet
Artikelnummer (ISBN): 9789198442588
Första utgåva: 2019-08-10

Pris: 129 kr/elev och läsår

Om er skola redan har Digilär kan ni beställa fler licenser som inloggade under Administration.

Idrott och hälsa för gymnasiet

Allt du behöver till lektionen i Idrott och hälsa

Digilär Idrott och hälsa för gymnasiet är ett komplett och heldigitalt läromedel som täcker det centrala innehållet i kursen Idrott och hälsa 1 för gymnasiet enligt Gy 11. Här finns bland annat fördjupningstexter, filmer samt praktiska och teoretiskt övningar.

Fem snabba om läromedlet

  • Instruktions- och inspirationsfilmer
  • Självrättande förhör.
  • Klickbara fördjupningar för den som vill lära mer.
  • Möjlighet för dig som lärare att lägga till eget material.
  • Praktiska uppgifter varvas med teoretiska och lärarhandledningen stöttar dig på vägen.

Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll

Det är ett omfattande och engagerande läromedel där eleven kan möta Idrott och hälsa genom text, bild, ljud och film. Här finns en bra balans mellan teori och praktik. Livsstil och fysisk aktivitet, Friluftsliv, Mental träning och spänningsreglering och träningslära, kost och idrott, idrott och säkerhet är några av läromedlets arbetsområden.

Stöttning i din undervisning

Det finns en specifik lärarhandledning för respektive arbetsområde som ger konkreta tips för det aktuella momentet. Det finns även möjlighet att komplettera läromedlet med eget material. Läromedlet innehåller såväl praktiska som teoretiska arbetsuppgifter. Instruktions- och inspirationsfilmerna fungerar perfekt som introduktion inför ett nytt moment. Ständigt uppdaterade länktips i textinnehållet och i lärarhandledningen är också ett extra stöd för din undervisning. Läromedlet innehåller även slutuppgifter anpassade för att visa kunskapsmål inom flera arbetsområden.

Motiverar eleven

I läromedlet finns elevaktiverande övningar som inspirerar till individanpassad träning och elevledda gruppövningar. Inspirerande filmer med bland annat porträtt av olika idrottsaktiviteter ingår. Klickbara fördjupningar i direkt anslutning till innehållet och länktips för mer material ger extra utmaning och inspiration till eleven som vill gå vidare och lära sig mer.

Tips till dig som vill testa Digilär Idrott och hälsa

  1. Bläddra dig igenom arbetsområde Friluftsliv.
  2. Gå in på kapitel Kajakpaddling. Titta på introduktionsfilmen Kajak som du hittar under avsnitt Utrustning.
  3. Granska några andra kapitel och de tillhörande arbetsuppgifterna.
  4. Skapa en grupp elever och tilldela uppgifter.
  5. Behöver du hjälp på vägen? Kontakta oss! Vi hjälper dig gärna med allt från att sätta upp ett testkonto till en workshop med kollegiet.

Alltid med Digilär – funktionalitet

Alla läromedel som publiceras i Digilärs unika digitala plattform är utrustade med ett stort antal prisbelönta funktioner och unikt innehåll skapat för att stötta elevers lärande. Om du använder ett läromedel från Digilär får du alltid vår funktionalitet på köpet.

Författare

Henrik Gustavsson, Christian Nelin