Fler läromedel

Produktinformation

Titel: Digilär Historia för gymnasiet
Artikelnummer (ISBN): 9789198302837
Första utgåva: 2011-08-10 (Revideras löpande)

Pris: 109 kr/elev och läsår

Om er skola redan har Digilär kan ni beställa fler licenser som inloggade under Administration.

Historia för gymnasiet

Allt du behöver till historielektionen

Digilär Historia för gymnasiet är ett komplett digitalt läromedel som täcker det centrala innehållet i kurserna Historia 1a1, 1b, 2a och 2b. Läromedlet innehåller texter, historiska bilder och kartor tillsammans med ordförklaringar, fördjupningar och uppgifter. Dessutom ingår Historiebiblioteket.

Fem snabba om läromedlet

  • Välfyllt bibliotek med bildberättelser, historiska kartor och extramaterial.
  • Klickbara fördjupningar direkt i texten.
  • Möjlighet att testa kunskaperna direkt med självrättande quiz.
  • Ständigt uppdaterat med aktuella frågor som ”Ett växande miljömedvetande” och ”Kvinnans roll i samhället”.
  • Matiga lärarhandledningar med utvalda provuppgifter.

Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll

I Digilär Historia hittar du en mängd reflektionsfrågor, instuderingsfrågor och intressanta övningar. Källkritik och historiebruk genomsyrar hela läromedlet. Med en tematisk struktur får eleverna ta sig an historien med ett kritiskt förhållningssätt och det finns stora möjligheter att anpassa läromedlet efter varje elevs unika behov. Till exempel finns både en standard och en avancerad textversion tillgänglig till merparten av texterna. De många läsförståelsefrågorna och analys- och diskussionsuppgifterna hjälper eleven att befästa sina nya kunskaper.

Stöttning i din undervisning

Lärarhandledningen ska vara ett effektivt arbetsredskap för dig som lärare och här finns stöd för hur du lägger upp din undervisning med Digilär. I den får du även en kort beskrivning av Historiebiblioteket och en samlad förteckning över alla arbetsuppgifter. Du styr vad eleven ska arbeta med i läromedlet och kan enkelt få en överblick över, och kommentera, de uppgifter eleverna har arbetat med.

Motiverar eleven

Frågor, quiz och övningar till innehållet ger eleven möjlighet att öva och pröva sin kunskap och förståelse inom historieämnet. Facit och den självrättande funktionaliteten ger eleven direktfeedback. Klickbara fördjupningar i direkt anslutning till innehållet och länktips till aktuellt material ger extra utmaning och inspiration till eleven som vill gå vidare och lära sig mer. Det stora biblioteket innehållet bland annat 1800 sidor fördjupningstexter, 50 historiska kartor, samt en stor mängd bilder och bildserier.

Tips till dig som vill testa Digilär Historia

  1. Läs Introduktionen för en snabb överblick över hela läromedlet.
  2. Undersök ett arbetsområde närmre, läs igenom dess kapitel.
  3. Gör uppgifterna kopplade till ett kapitel.
  4. Skapa en grupp elever och tilldela uppgifter.
  5. Behöver du hjälp på vägen? Kontakta oss! Vi hjälper dig gärna med allt från att sätta upp ett testkonto till en workshop med kollegiet.

Läromedlet är recenserat av SPSM

Alltid med Digilär – funktionalitet

Alla läromedel som publiceras i Digilärs unika digitala plattform är utrustade med ett stort antal prisbelönta funktioner och unikt innehåll skapat för att stötta elevers lärande. Om du använder ett läromedel från Digilär får du alltid vår funktionalitet på köpet.

Författare

Stellan Wigh, Anders Waldt, Anna Nyberg, Martin Martinez

Helt ny användarupplevelse med nya Digilär

Nu presenterar vi stolt nya Digilär! Lärare och elever möter ett uppdaterat och utvecklat läromedel med alla Digilärs styrkor bevarade. Möjligheter till kursplanering, allt ljud uppläst och en renare design är bara några av nyheterna.

Nya Digilär