Fler läromedel

Produktinformation

Titel: Digilär Fysik för gymnasiet
Artikelnummer (ISBN): 9789198442533
Första utgåva: 2019-01-10 (Revideras löpande)

Pris: 129 kr/användare och läsår

Är du kund hos Digilär/NOK så beställer du dina läromedel hos NOK.se

Digilär Fysik – läromedel för gymnasiet

Arbeta heldigitalt med läromedel från Digilär

Digilär Fysik för gymnasiet är ett nytt läromedel som utgår från det centrala innehållet i kursplanen för Fysik för Gymnasiet. Fysik 1 kompletteras med Fysik 2 under höstterminen 2020.

Fem snabba om läromedlet

  • Filmer och simuleringar som illustrerar fysiken.
  • Många spännande laborationer.
  • Elevnära språk och exempel.
  • Uppgifter med lösningsförslag.
  • Quiz och självrättande övningar för att befästa kunskapen.

Fysik 2

De tre första arbetsområdena är nu publicerade i Digilär Fysik 2: Kraft och rörelse, Vågrörelse och Fotonen.

Det går utmärkt att använda Fysik 2 redan nu – vi kompletterar med de sista arbetsområdena (Elektromagnetism, Atomfysik och Universum) under hösten 2020 allteftersom de blir klara.

Har du inte provat Digilär än?
Skapa ett gratis testkonto så kan du prova läromedlet kostnadsfritt under 30 dagar.

Är du redan Digiläranvändare?
Logga in på Digilär och besök din hemskärm. Tryck på fliken ”Lägg till eget läromedel” så kan du omgående testa Fysik 2 liksom våra övriga läromedel.

Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll

Digilär Fysik för gymnasiet är ett nytt läromedel som visar att fysik är fantastiskt och spännande. Vardagsfysik såväl som partikelfysik fascinerar och väcker frågor och ett riktat språk hjälper till att förmedla budskapet. Quiz och självrättande övningar tillsammans med färdiga ordlistor stöttar eleven i förståelsen av nya begrepp.

Stöttning i din undervisning

I lärarhandledningen finns en övergripande planering av kursen. Det finns många gruppuppgifter och laborationer med klickbara tips till dig som lärare direkt i uppgiften. Läraren kan snabbt kontrollera och kommentera de uppgifter som eleverna har gjort. Alla dina kommentarer sparas och både du och eleven kan följa elevens kunskapsutveckling. Till samtliga arbetsuppgifter finns färdiga lösningsförslag, vilket underlättar för både dig och eleverna. Laborationsredogörelsen skriver eleven och lämnar in direkt i plattformen.

Ett läromedel som motiverar eleven

Dina elever får ett omfattande stöd i form av inbyggda ordförklaringar, extra exempel som klickbara fördjupningar och quiz. Klickbara fördjupningar finns i direkt anslutning till innehållet. I läromedlet finns bredvidläsningstexter, bildberättelser, simuleringar och laborationer som förklarar fysiken runt omkring oss och ger fördjupade kunskaper. Dessutom har vi Forskningstorget. Det är platsen där vi lyfter den senaste forskningen inom naturvetenskap och teknik med tillhörande uppgifter och tips på vidare läsning. Perfekt att använda på en lektion eller som fördjupningsmaterial för elever med extra stort intresse!

Tips till dig som vill testa Digilär Fysik

  1. Läs Introduktionen för en snabb överblick över läromedlet.
  2. Undersök ett arbetsområde närmre, läs igenom dess kapitel.
  3. Gör uppgifterna kopplade till ett kapitel.
  4. Skapa en grupp elever och tilldela uppgifter.
  5. Behöver du hjälp på vägen? Kontakta oss! Vi hjälper dig gärna med allt från att sätta upp ett testkonto till en workshop med kollegiet.

Filmer i fysik

Här visas en film från Digilär Fysik 1. I läromedlet finns det förtydligande och inspirerande filmer som ökar förståelsen för innehållet i kursen.

Forskningstorget – spännande teman i naturvetenskap och teknik

På Forskningstorget lyfter vi upp aktuell och intressant naturvetenskaplig och teknisk forskning. Materialet passar perfekt att använda under en lektion, eller som fördjupningsmaterial för eleverna med extra stort intresse för naturvetenskap och teknik.

Du hittar Forskningstorget i biblioteket för Digilär BiologiFysikKemi och Teknik på högstadiet samt Digilär Naturkunskap och Digilär Fysik för gymnasiet.

Alltid med Digilär – funktionalitet

Alla läromedel som publiceras i Digilärs unika digitala plattform är utrustade med ett stort antal prisbelönta funktioner och unikt innehåll skapat för att stötta elevers lärande. Om du använder ett läromedel från Digilär får du alltid vår funktionalitet på köpet.

Författare

Anna Kullander Sjöberg, Susanna Nilsson, Lennart Boström, Börje Ekstig