Fler läromedel
Nyhet
gy_franska_laptop

Produktinformation

Titel: Digilär Franska för gymnasiet
Artikelnummer (ISBN): 9789198442595
Första utgåva: 2019-08-10

Pris: 99 kr/elev och läsår

Om er skola redan har Digilär kan ni beställa fler licenser som inloggade under Administration.

Franska för gymnasiet

Allt du behöver till lektionen i franska

Digilär Franska för gymnasiet är ett komplett digitalt läromedel som täcker hela det centrala innehållet för Franska 1, 2 och 3. Här hittar du sex arbetsområden per kurs och ett stort bibliotek med tematiska ordlistor, grammatiktabeller och mycket mer.

Fem snabba om läromedlet

  • Professionella röstskådespelare har läst in alla franska texter och bildberättelser.
  • Glosor kan sparas direkt från texten och testas i självrättande glosförhör med talsyntes.
  • Klickbara fördjupningar för den som vill lära mer.
  • Självrättande diagnoser i alla arbetsområden.
  • Läs- och hörförståelseprov till alla arbetsområden.

Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll

Digilär Franska för gymnasiet innehåller ett stort och varierande undervisningsmaterial. Varje arbetsområde omfattar lästexter, flera grammatikkapitel, en mängd självrättande övningar, inlämningsuppgifter, läsförståelsefrågor, flera hörförståelseövningar, glosförhör och prov. Läromedlet uppdateras ständigt och behandlar såväl vardagliga ämnen som det som intresserar eleverna mest.

Stöttning i din undervisning

Läromedlet stöttar dig som lärare och du har möjlighet att lägga upp din undervisning på flera olika sätt. Tack vare variationen i övningarna kan du enkelt varva mellan skärmtid och gruppuppgifter eller aktiviteter i helklass. Varje arbetsområde i steg 1 och 2 innehåller ett läs- och ett hörförståelseprov samt självrättande glosförhör. Läromedlet till steg 3 är baserat på Natur & Kulturs populära läromedel Génial 3  och innehåller allt du är van vid från den tryckta boken.

Motiverar eleven

Läsförståelseuppgifter med facit och självrättande övningar som tränar ordförråd och grammatik ger direkt feedback. Texter om spel, resor, mat, äkta människor och kända platser i den fransktalande världen ökar intresset för ämnet. Eleverna får bland annat läsa om en resa till Kanada, franskspråkiga tv-serier och hur man bakar macarons - kort sagt: allt om världsmästarnas språk!

Tips till dig som vill testa Digilär Franska

  1. Läs Introduktionen för en snabb överblick över hela läromedlet.
  2. Undersök ett arbetsområde och de olika delarna som ingår.
  3. Skapa en grupp elever.
  4. Börja med den första texten eller bildberättelsen!
  5. Behöver du hjälp på vägen? Kontakta oss! Vi hjälper dig gärna med allt från att sätta upp ett testkonto till en workshop med kollegiet.

Alltid med Digilär – funktionalitet

Alla läromedel som publiceras i Digilärs unika digitala plattform är utrustade med ett stort antal prisbelönta funktioner och unikt innehåll skapat för att stötta elevers lärande. Om du använder ett läromedel från Digilär får du alltid vår funktionalitet på köpet.

Författare

Helena Wollin, Cyrille Harmant, Sophany Lundholm, Marie-Louise Sanner, Lena Wennberg Trolleberg

Helt ny användarupplevelse med nya Digilär

Nu presenterar vi stolt nya Digilär! Lärare och elever möter ett uppdaterat och utvecklat läromedel med alla Digilärs styrkor bevarade. Möjligheter till kursplanering, allt ljud uppläst och en renare design är bara några av nyheterna.

Nya Digilär