Undervisa på distans

Med Digilärs digitala läromedel har du allt på ett ställe. Introduktion, fakta, övningar, bild, film, ljud lärarhandledning och länkar. Dessutom sker elevernas arbete och er digitala kommunikation inne i läromedlet.

Experternas tips för en lyckad distans­undervisning

skola_pa_distans

För en nära undervisning - även på distans

Digilärs läromedelsplattform har inbyggda funktioner som underlättar undervisning på distans med delar av eller hela din klass.

Planera dina lektioner

Bygga upp en egen lektionsplanering för din elevgrupp som arbetar hemmavid och dela ut precis det läromedelsinnehåll som du själv väljer ut till eleverna, varvat med eget material.

Läs mer om att skapa kurs

Så här jobbar du på distans med Digilär

1. Styr eleverna rätt

Med hjälp av kursfunktionen skapar du som lärare en egen planering, faktiskt en helt egen plats för dig och eleverna på Digilär.

 • Snabbguide kurs
 • 2. Komplettera med eget material

  Du kan direkt i Digilärs läromedel lägga till egna uppgifter med en egen tydlig instruktion till eleverna. Du kan också dela eget material i dina uppgifter eller i kursens inlägg, kanske en bifogad fil eller varför inte en film?

  2. Stötta elevernas läsning

  I Digilär kan eleven lyssna på texten, ställa in typsnitt, storlek, bakgrundsfärg samt få extra stöd i förståelsen med hjälp av ordförklaringar, fördjupningar, bilder, filmer och lättlästa textversioner.

 • Snabbguide lässtöd
 • 4. Låt systemet sköta rättningen

  Vi har mängder med självrättande övningar och instuderingsfrågor med facit till texterna i Digilär. Du som lärare kan samtidigt följa elevernas arbete och framsteg direkt i Digilär.

  5. Ge eleverna feedback direkt i läromedlet

  I Digilär skickar eleverna in sina längre texter och filer direkt i läromedlet. För dig som lärare samlas allt i kursens funktion granska.

  6. Ta hjälp av vår kundtjänst

  Vi hjälper dig när du behöver det. I vårt kundcenter hittar du guider och svar på vanliga frågor. Du kan när som helst kontakta oss, direkt i läromedlet eller via vårt kundcenter.

  Experternas tips för en lyckad distans­undervisning

  Ta del av våra experters tips på hur du får bäst resultat med hjälp av distansundervisning.

  Följ elevernas arbete på grupp- eller elevnivå

  Genomförda uppgifter eller uppdrag sammanställs på gruppnivå. Som lärare kan du ta del av resultatet för hela gruppen så väl som varje enskild elev. Här kan du även kommentera elevernas svar för hela läromedlet eller enskilda uppdrag som du har delat ut.

  Så rättar du

  Du kan välja ”Mål uppnått / Mål ej uppnått” på alla inlämningsuppgifter för att visa eleven om hen har klarat en uppgift eller ej, och även lägga till en egen kommentar. Du ser enkelt vilka elever som har genomfört en enskild uppgift.

  groups

  Eget material lättåtkomligt och samlat

  Allt material som skapas sammanställs under din profil. Anteckningar och filer som har laddats upp sparas både i respektive uppgift och på profilen. Här återfinns även ordlistor och övrigt material kopplat till en enskild användare. Allting lättåtkomligt på ett ställe helt enkelt!

  Svara med film, bild eller röst direkt i en uppgift

  Eleven kan skicka in en bild, en ljudfil, en film, eller ladda upp ett dokument som svar direkt i uppgiften.

  profile

  Rekommenderade webbläsare

  Det enda som krävs för att kunna använda Digilärs produkter är en modern webbläsare.

  Läs mer om vilka webbläsare vi stödjer.

  omslag

  Vad är Digilär?

  Digilär är både en plattform och ett edtechförlag som ger ut heltäckande heldigitala läromedel för mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet.

  Det är ett grundkrav att våra läromedel är tillgängliga, aktuella och faktagranskade. Författarna är ämnesexperter och pedagoger och förutom text och bild finner du filmer, diagnoser, simuleringar och mängder av uppgifter och självrättande övningar av olika typer. Inget ämne är det andra helt likt vilket speglas i innehållet i våra läromedel.

  Digilär är anpassat för alla med specialutvecklade och inkluderande funktionalitet.

  Skolahemma är ett stöd för skolor att hantera konsekvenser av Coronapandemin.

  Här hittar du som leder och organiserar skolan stöd för hur du kan organisera för undervisning på distans.