Högstadielärare – vad är nytt i ditt ämne?

Vi uppdaterar ständigt våra läromedel och kan nu presentera en rad nyheter i våra läromedel för högstadiet. Vad sägs om?

  • Massor av nya självrättande övningar i kemi och fysik
  • Ett uppdaterat kapitel i biologi
  • Nyskrivna kapitel i teknik
  • Nyskrivna kapitel i SO
  • Inläst text från ILT Inläsningstjänst
  • Två nya läromedel för högstadiet: Spanska samt Idrott och hälsa.

OBS! Flera av länkarna nedan fungerar bara om du är inloggad på Digilärs läromedel och har licens till det aktuella läromedlet. Är du nyfiken på våra läromedel men saknar licens till Digilär? Skaffa ett gratis testkonto redan i dag, och prova på allt material helt kostnadsfritt i 30 dagar!

Nya självrättande övningar i kemi och fysik

Nu finns det massor av nya självrättande övningar i Kemi för åk 7–9 samt Fysik för åk 7–9. Du hittar dem under Arbetsuppgifter i läromedlens kapitel.

Gå till övningen Högt eller lågt pH-värde för att se en av alla nya självrättande övningar.

Nytt i tekniken

I Digilär Teknik för åk 4–6 har vi släppt två nya kapitel: Ett tekniskt arbetssätt och Projektrapport i teknik samt en ny bildberättelse: De enkla maskinerna.

Uppdaterat i biologin

Kapitlet Sex, kön och identitet heter nu Fortplantning, kärlek och sex och kommer med ett uppdaterat innehåll.

Nyskrivna kapitel i SO

Inför det här läsåret kan vi presentera flera nyskrivna kapitel samt några reviderade i populära Digilär SO för åk 7–9. I Digilär SO finns en inbyggd årsplanering för högstadiets alla terminer. Årsplaneringen ger dig som lärare en grund att stå på så att du i lugn och ro ska kunna lägga upp din undervisning som du vill ha den. 

Nya kapitel

Samhällskunskap

Histora

Geografi

Reviderade kapitel

Historia

Inläst text från ILT Inläsningstjänst

Som vi tidigare har berättat samarbetar vi med ILT Inläsningstjänst för att kunna erbjuda inläst text till alla kapitel och arbetsflöden i våra läromedel. Inläsningar sker löpande och alla elever och lärare på en skola som är ILT-kund kan lyssna. 

Senaste tillskotten med inläst text från ILT är:

* I franskan finns inläsning i kapitel skrivna på svenska om språk och grammatik.

Nya läromedel för högstadiet

Spanska för åk 6–9

Digilär Spanska för årskurs 6–9 är baserat på Natur & Kulturs läromedel Colores och innehåller allt du är van vid från den tryckta boken, med Digilärs styrka vad gäller interaktivitet, gränssnitt och prisbelönt funktionalitet.

Idrott och hälsa för åk 7–9

Digilär Idrott och hälsa för högstadiet har en bra balans mellan teori och praktik.

Här finns totalt sju arbetsområden: Livsstil och fysisk aktivitet, Träningslära, Säkerhet, idrottsskador och första hjälpen, Friluftsliv, Rörelse och dans, Kost och idrott och Mental träning