Till skolstarten 2020: Nya kapitel i SO för högstadiet

Många nyheter i våra SO-läromedel – nu kan du smygtitta på hur det kommer att se ut!

Till skolstarten i augusti 2020 publicerar vi flera nyskrivna och reviderade kapitel i våra populära läromedel för SO. Det är inledningen på en omarbetning av Digilärs SO-läromedel som kommer att stå klar under 2021. 

I takt med att vi gör om våra SO-läromedel vill vi passa på att ge dig en glimt av hur det kommer att se ut när vi skriver nytt inför nästa år. Därför hittar du redan nu fyra kapitel som vi publicerat under arbetsområdet På gång i Digilär SO för högstadiet. 

– Alla fyra kapitlen är centrala för sina ämnen och här finns sådant som lärare ofta brottas med som till exempel hur de ska få tag i bra information, berättar Jakob Harknäs, förlagsredaktör i SO och utbildad högstadie- och gymnasielärare. 
 
Här är våra nya kapitel som hittills ligger under På gång: 

OBS! Länkarna nedan fungerar bara om du är inloggad på Digilärs läromedel och har licens till det aktuella läromedlet. Är du nyfiken på våra läromedel men saknar licens till Digilär? Skaffa ett gratis testkonto redan i dag, och prova på allt material helt kostnadsfritt i 30 dagar! 

Kapitlen är skrivna med instrumentella rubriker och inledande kärnmeningar. I slutet av varje kapitel finns en sammanfattning under rubriken Frågorna som vi ställde, som tar upp och besvarar de viktigaste frågorna. Perfekt för att repetera innehållet och befästa kunskapen. 

Missa inte att kolla in våra nya kapitel i SO – till hösten tillkommer det ännu mer material i form av reviderade kapitel men också fler nyskrivna kapitel.