Goda nyheter för dig som undervisar i engelska på högstadiet

Vi uppdaterar vårt läromedel i Engelska för högstadiet. Till skolstarten kommer du att kunna ta del av tre nya arbetsområden – ett för varje årskurs. Samtidigt släpper vi ännu fler goda nyheter i läromedlet.

Ambitions 

Nytt arbetsområde för åk 7
Varför vill man bli känd? Vad ska man göra med sin plattform om eller när man väl har blivit det? Är det inte lite jobbigt med all denna påverkan från olika håll? Det är några av frågorna som tas upp i arbetsområdet Ambitions, med intresseväckande läsning om bland annat skådespelerskan Jameela Jamil och författaren Emily Dickinson.

The Environment 

Nytt arbetsområde för åk 8
Fler och fler förödande skogsbränder, översvämningar och snöstormar drabbar olika delar av världen. Samtidigt hamnar allt mer plast i världshaven och många djurarter hotas av utrotning. Men det finns förslag till lösningar. Allt detta och mer därtill får eleverna läsa om i det nya arbetsområdet The Environment.

School and Work 

Nytt arbetsområde för åk 9
När åren i grundskolan lider mot sitt slut är det dags att fundera på skolan och framtiden. Detta gör vi i arbetsområdet School and Work med avsnitt om skolans historia, om hur man skapar ordning omkring sig och om hur en amerikansk ungdom tänker kring sitt drömjobb.

Nyhet – Terminens teman! 

Vi vet att lärare och elever uppskattar innehåll om aktuella händelser och högtider. Därför lanserar vi Terminens tema där du hittar ett nytt arbetsområde för varje termin. I augusti släpper vi arbetsområdet In the Spotlight med kapitel om det amerikanska presidentvalet, Halloween, Thanksgiving och jul.  

Gloslistor med självrättande träningsfunktion 

När du kommer tillbaka efter sommaren kommer du även kunna se fram emot gloslistor med en självrättande träningsfunktion som ger eleven direkt feedback. Funktionaliteten finns till samtliga texter i läromedlet och förenklar för eleverna som smidigt kan öva på de nya orden.
 
Under sommaren kommer vi även att omarbeta biblioteket så att det blir lättare att hitta rätt sorts material. Som om detta inte vore nog lade vi i början av året in nya bilder som gav läromedlet ett rejält ansiktslyft samtidigt som det förenklade navigeringen.
 
Välkommen till ett uppdaterat och ännu bättre läromedel i engelska till höstterminen.