Nytt läromedel i Idrott och hälsa 7–9 – demo ute nu!

Till skolstarten i augusti 2020 släpper vi ett nytt läromedel i Idrott och hälsa för högstadiet. Redan nu finns tre färdiga arbetsområden som demo. Välkommen in och kika!

Digilär Idrott och hälsa är ett engagerande läromedel där eleven möter ämnet genom text, bild, ljud och film. Här finns undervisningsmaterial med en balans mellan teori och praktik. Till varje kapitel finns tillhörande quiz, instuderingsfrågor och arbetsuppgifter.

Nyfiken på läromedlet? De publicerade arbetsområdena är:

  • Livsstil och fysisk aktivitet
  • Träningslära
  • Säkerhet, idrottsskador och första hjälpen

Välkommen att kika på demon

Vi har släppt en demo för Idrott och hälsa för åk 7–9 som du kan testa redan nu.

Har du inte provat Digilär än?
Skapa ett gratis testkonto så kan du prova vår demo under hela vårterminen 2020.

Är du redan Digiläranvändare?
Logga in på Digilär och besök din hemskärm. Tryck på fliken ”Lägg till eget läromedel” så kan du omgående testa demoversionen liksom våra övriga läromedel under hela vårterminen 2020.

I arbetsområdet Livsstil och fysisk aktivitet finns tre kapitel: Positiva effekter av rörelse, Vägar till god hälsa och Drogerna i vårt samhälle. Arbetsområdet lyfter vikten av hälsosam livsstil, som vardagsmotion, sömn och social gemenskap i att träna tillsammans, men även frågor som den nya teknikens för- och nackdelar samt problematik som stress, droger och dopning.

Träningslära är ett stort arbetsområde. Områden som behandlas är Kroppens uppbyggnad och funktion, Kroppens påverkan av träning, Kondition, Styrka, rörlighet och koordination samt Motivation och egen planering av träning. Eleven lär sig om kroppen, hur kroppen fungerar och hur du kan träna på ett bra sätt.

Arbetsområdet Säkerhet, idrottsskador och första hjälpen är indelat i två kapitel. Det första, Säkerhet och förebyggande av skador, handlar om hur man kan minska risker för olyckor och skador. Det andra, Första hjälpen och L-ABC, hjälper elever att ta rätt beslut om olyckan ändå är framme.

Efter sommaren är läromedlet helt klart. Då kan du se fram emot ytterligare fyra arbetsområden: Friluftsliv, Rörelse och dans, Kost och idrott samt Mental träning och spänningsreglering.

Exempel på film i läromedlet: Så lindar du en stukad fot:

Några bilder från läromedlet

idrott-halsa-arbetsomraden
kapitel-inledning
kapitel-forsta-hjalpen
omslagsbild