Nu kommer äntligen en första demo i Fysik 2

Nu kan vi presentera det första arbetsområdet i Fysik 2Kraft och rörelse! Ytterligare fem fullmatade arbetsområden kommer att publiceras löpande under 2020:

  • Vågrörelse
  • Fotonen
  • Elektromagnetism
  • Atomfysik
  • Universum

Kraft och rörelse består av tre kapitel: KraftmomentKaströrelse och Centralrörelse. Samtliga kapitel innehåller, förutom ordlistor och extra länkar, olika typer av uppgifter: quiz, självrättande övningar, uppgifter med fullständiga lösningsförslag, simuleringar och laborationer.

I kapitel Kraftmoment startar vi i elevens vardag med gungbrädor, hävstänger och tippande brädor, för att övergå till sneda krafter och lite svårare exempel. Här finns också två elevnära laborationer: Att väga en frukt och En fysikers massa.

Kapitlet Kaströrelse innehåller illustrativa filmer och simuleringar för att förtydliga rörelsen i två dimensioner. I kapitlet finns exempel på kaströrelse både med och utan luftmotstånd och det avslutas med laborationen Träffa bulls eye.

Centralrörelse är ett kapitel med många olika exempel och snurrande tillämpningar. Missa inte fördjupningstexten i biblioteket, Satelliter och andra rymdfarkoster.

Exempel på film i läromedlet: Centralrörelse – släggkastning

Nyfiken på demon? Gör så här

Välkommen att kika på demon för Fysik 2 för gymnasiet redan idag.

Har du inte provat Digilär än?
Skapa ett gratis testkonto så kan du prova vår demo under hela vårterminen 2020.

Är du redan Digiläranvändare?
Logga in på Digilär och besök din hemskärm. Tryck på fliken ”Lägg till eget läromedel” så kan du omgående testa demoversionen liksom våra övriga läromedel.

Bilder från läromedlet