Så hjälper Digilär dig att dokumentera och granska elevernas arbete

Illustration

Hur presterade eleven under terminens början? Hur mycket tid har hen lagt på att öva? Hur driver eleven sitt arbete framåt och vad svarade hen på uppgiften till dagens lektion? Att dokumentera varje elevs arbete är både väldigt viktigt och mycket tidskrävande. 

Med Digilärs digitala funktioner för att granska, bedöma och kommunicera med eleven underlättas ditt arbete med att dokumentera och analysera elevernas arbete och progression. Dessa funktioner hittar du på överssiktssidan på din Kurs.

Skärmavbild över funktionen Granska i planeringsfunktioner Kurser.
Vy från funktionen Granska med flera smidiga funktioner som underlättar ditt arbete.

Hur det fungerar? Så här: 

Granskningsfunktionerna är uppdelade i olika delar för att du lätt ska kunna hitta rätt uppgift eller elev. Oavsett vart du är i Granska kan du öppna en uppgift och granska den. Du kan även kommentera en uppgift eller skriva noteringar till dig själv – som eleven inte ser.

Granska innehåller flera smidiga funktioner som nu finns i fullversion – vi presenterar dem nedan.

Allt

Här ser du alla svar för alla elever som ingår i kursen och du kan bläddra dig ner i hela läromedlets struktur. Listan visar vart eleverna varit och svarat och det finns olika vyer för uppgifter, diagnoser och dina egna läraruppgifter.

Nytt

Här får du upp en lista över nya svar på inlämningsuppgifter. Uppgiftssvaren finns kvar här tills du markerat dem som granskade. Du hittar dem alltid även efter granskningen under översikten Allt.

Elever

Visar en lista över vad respektive elev gjort senast. Här inkluderas alla typer av uppgifter och svar från dina elever.

Kommentarer

Eleverna kan kommentera uppgifterna som de arbetar med. Dessa kommentarer samlas här. Du kan se alla, eller välja ut enskilda elevers kommentarer.

Nu är det också lättare för eleverna att se dina kommentarer till respektive uppgift. De kan enkelt välja att visa uppgifter där det finns lärarkommentar.

Nu är det din tur!

Om du inte redan har provat Granska-funktionerna så sätt igång. De kommer att underlätta ditt arbete och spara värdefull tid.

Behöver du hjälp med att komma igång? Vi har guider, exempel och självklart kundservice som hjälper dig vidare. Välkommen till vårt kundcenter.


Har ni era lärarlicenser via Skolon? 

Då kan du nu lägga till dina Skolongrupper när du skapar en kurs. Du gör det via en flik som heter “Grupper”. Notera att eleverna först måste logga in för att visas i kursen.