FN-dagen: Passa på att lyfta de globala målen

Den 24 oktober firas FN-dagen över hela landet. Använd gärna dagen till att lyfta viktiga FN-frågor i klassrummet. I Digilärs läromedel hittar du flera avsnitt om FN, hållbar utveckling och de globala målen.

Världens länder står inför stora utmaningar för att gemensamt skapa en mer rättvis, hållbar och bättre värld. FN har satt upp en agenda för hållbar utveckling med 17 globala mål som ska vara uppnådda till 2030.

Skolmaterial från FN

Uppmärksamma FN-dagen med dina elever och diskutera exempelvis hur samhället och individen påverkar arbetet med de globala målen. 

Du kan utgå från ett skolmaterial om de globala målen som är framtaget av FN. Materialet innehåller fakta och övningar som du som lärare kan arbeta med i klassrummet. Det består av tre olika delar med ökande svårighetsnivå.

FN och hållbar utveckling i Digilärs läromedel

I Digilärs läromedel finns material dels om FN, men även om bland annat hållbar utveckling. Vi ger dig länkar till utvalda avsnitt så att du kan komma igång direkt!

Notera att länkarna nedan endast fungerar om du har en licens till läromedlet och är inloggad. Du kan alltid prova Digilär kostnadsfritt om du inte har licens.

Åk 4-6

Åk 7-9

Gymnasiet