Abbonemang, abonnemang eller abbonnemang?

Vi lanserar Månadens ordquiz i Digilär Svenska

Vill du ge dina elever möjlighet att på ett roligt och motiverande sätt jobba med sitt språk och sina språkkunskaper? Då ska du kolla in nyheten Månadens ordquiz i Digilär Svenska för högstadiet och gymnasiet!

I Månadens ordquiz får eleverna arbeta med ett antal utvalda ord i ett pedagogiskt uppbyggt arbetsflöde som ger direkt feedback. Det är är en helt ny del i biblioteket för Digilär Svenska & Sva för åk 7-9 och Digilär svenska för gymnasiet

En gång i månaden kommer vi att publicera ett arbetsflöde där eleverna får testa sina kunskaper runt ett antal ord och därefter också reflektera och diskutera runt ordförståelse och språkkunskaper på olika sätt. 

– Svensklärarna kan använda materialet för att på ett roligt sätt ge eleverna möjlighet att jobba med sitt språk och sina språkkunskaper, berättar Cecilia Lilja, Digital pedagogisk utvecklingschef på Digilär.

Redan nu finns ett första månadsquiz lanserat: Svårstavade ord – följ länkarna för att komma direkt till quizet:


Länkarna ovan leder direkt till Månadens ordquiz och fungerar endast för dig som har licens i läromedlet. Du hittar månadens ordquiz i biblioteken för Digilär Svenska & Sva för åk 7-9 och Digilär Svenska för gymnasiet.