Gediget lärarstöd på plats för dig som undervisar på mellanstadiet

Nu finns samtliga lärarhandledningar publicerade till Digilärs NO-ämnen biologi, kemi, fysik och SO-ämnena religion, geografi och historia liksom teknik, matematik och svenska & sva för mellanstadiet

I början av året publicerade vi lärarhandledningar i fysik och kemi för mellanstadiet och sedan dess har vi löpande släppt lärarhandledningar i fler ämnen allt eftersom de blivit klara. 

I NO- och SO-ämnena finns lärarhandledningarna tillgängliga både övergripande i alla läromedel, till varje arbetsområde och dess kapitel i respektive läromedel. 

Här finns bland annat lektionsförslag, förslag på uppgifter, extra fakta och mer material som är till stor hjälp när du planerar och genomför din undervisning. Våra fylliga lärarhandledningar underlättar också vid bedömningsarbetet. De baseras på lärarhandledningar till de böcker från Natur & Kultur som Digilärs mellanstadieläromedel bygger på och är uppskattade av såväl erfarna lärare som den som är helt ny i läromedlet. 

Smidig tillgång i hela läromedlet

En nyhet i nya Digilär är att du når lärarhandledningen i en parallell vy, vilket gör att vi har kunnat koppla lärarhandledning till alla nivåer, från hela läromedlet ner till kapitel och uppgifter*. Det gör att du får upp precis rätt handledning vid rätt material. Så fort det finns en lärarhandledning tillgänglig till ett innehåll i Digilär ser du som har ett lärarkonto den lilla symbolen för lärarhandledning på sidvyn och kan klicka dig in till lärarmaterialet. Ingen elev kommer åt denna funktion, det är bara lärare som ser och får tillgång till lärarhandledningen.

Tryck på bilden för att se en högupplöst version.
Tryck på bilden för att se en högupplöst version.

I lärarhandledningen för fysik och kemi samt teknik finns även specifika lärarhandledningar till alla experimentuppgifter som du som lärare hittar direkt kopplad till uppgiftsvyn.

I matematiken finns utförliga lärarhandledningar till varje arbetsflöde. Här finns förslag på hur du kan gå igenom ett nytt moment samt tips på anpassningar – både Förenkla och Utmana så att alla du får verktyg att ge alla elever möjlighet att utvecklas på bästa sätt efter sin egna förmåga.

Lärarhandledningarna i Digilär Svenska & Sva är extra omfattande – de utgör själva navet i läromedlet. De finns på alla nivåer – från en övergripande lärarhandledning som presenterar innehållet och de pedagogiska tankar och idéer på vilka läromedlet vilar, till lärarhandledningar på arbetsområdes-, arbetsflödes- samt uppgiftsnivå.

Inom några veckor kommer vi även att ha publicerat alla lärarhandledningar i Digilär Samhällskunskap för åk 4-6.

*Notera att lärarhandledning inte finns till alla nivåer i alla läromedel, utan till utvalda delar där våra ämnesredaktörer bedömt att det behövs.

Planera lektionen enkelt med helt ny funktion

En ny del av Digilär gör det möjligt för dig som lärare att arbeta mer flexibelt med läromedlet och styra hur materialet ska fungera för dina elever.

Verktygen Skapa kurs och Uppdrag underlättar lektionsplaneringen ytterligare och låter dig skapa unika arbetsupplägg helt anpassade till dina elever. Det finns möjlighet att planera undervisningen med innehåll från alla skolans tillgängliga Digilär-läromedel blandat med eget material. Du bestämmer även i vilken ordning och takt eleverna ska arbeta med materialet.