Elva goda läromedelsnyheter för gymnasiet

Digilär utökar utbudet mot gymnasiet och vi kan nu stolt presentera elva nya läromedel för gymnasiet. Vårt utbud på gymnasiet är nu både bredare och djupare med flera högre steg i språkkurser, naturvetenskapliga ämnen och ekonomi.

Populärt innehåll i ny Digilär-kostym

Digilär är en del av Natur & Kultur. Tillsammans kan vi erbjuda innovativa digitala läromedel i teknisk framkant med ett kvalitativt och beprövat innehåll. Nu släpper vi flera läromedel som bygger på innehåll från Natur & Kulturs beprövade tryckta läromedel:

  • Digilär Biologi 2 baseras på Insikt Biologi
  • Digilär Naturkunskap 2 bygger på Insikt Naturkunskap
  • Digilär Religionskunskap 1 baseras på Religion 1
  • Digilär Franska steg 3 baserat på Génial 3
  • Digilär Fysik 1 baseras delvis på Quanta

Nytt i fysik, idrott och hälsa, företagsekonomi och moderna språk

Digilär Fysik 1 för gymnasiet är ett helt nytt fysikläromedel. Vardagsfysik såväl som partikelfysik fascinerar och väcker frågor och ett riktat språk samt vardagliga anknytningar hjälper till att förmedla budskapet. Och du som undervisar i idrott och hälsa får inte missa Idrott och Hälsa 1. I nyskrivna Företagsekonomi 2 får eleven exempelvis lära sig att skapa en affärsplan, genomföra budgetering samt lära sig bokföring. Dessutom utökar vi de moderna språken med Italienska 1 som innehåller sex fylliga arbetsområden. 

Fler nya ämnen ger fler elever möjlighet att använda Digilär i högre utsträckning och upptäcka de inkluderande funktioner som finns i alla våra läromedel. Som lärare får du inte missa möjligheten att planera din undervisning och lägga upp din egen kurs för att kommunicera smidigt med både grupper och enskilda elever. 

Samtliga läromedel finns ute nu och du och dina kollegor kan prova dem helt gratis i 30 dagar.

Här är hela listan över Digilärs nya läromedel för gymnasiet

Språkämnen

Tyska 4*
Franska 1, 2 och 3
Italienska 1

Naturvetenskapliga ämnen

Biologi 2
Naturkunskap 2
Fysik 1

Religionskunskap

Religionskunskap 1

Företagsekonomi

Företagsekonomi 2

Idrott och hälsa

Idrott och hälsa 1

* Tyska steg 4 innehåller tre arbetsområden och kommer att stå helt komplett i september då läromedlet utökas med ytterligare tre arbetsområden.