Humor och fakta när kungen kommer till Digilär Historia!

Vår satsning på introduktionsfilmer har lovordats av lärare och elever. Nu kan vi stolt presentera en stor uppdatering i Digilär Historia för åk 4-6. Läromedlet har fått hela tolv nyinspelade introduktionsfilmer – en i varje arbetsområde.

I filmerna guidas eleverna av självaste kungen. Eleverna får lära känna kungen från forntiden, genom vikinga- och medeltiden, fram till Gustav Vasa, Stormaktstiden och slutligen kungen i Sverige på 1700- och 1800-talen. Humor och fakta blandas och den stundtals lite bråkiga och envisa kungen har sällskap av en elev som ställer frågor till hans höghet och leder historien framåt.

Skådespelaren Thomas Hedengran spelar kung genom tiderna. Thomas Hedengran är en meriterad skådespelare som bland annat medverkat i ett stor antal svenska tv-serier och hösten 2018 vann han pris i Hollywood för bästa skådespelare på Screamfest som är Amerikas största och äldsta skräckfilmsfestival.

Hur kan filmerna användas?

● Som introduktion till ett nytt arbetsområde, de kan exempelvis ses vid lektionsstart i klassrummet tillsammans med eleverna.
● Som ett flippat klassrum, det vill säga att eleverna tittar på filmen hemma som introduktion till ett nytt arbetsområde.
● Eleverna tittar själva eller två och två, och diskuterar innehåll.

Häng med in i Digilärs filmstudio

Nyfiken på hur det ser ut bakom kameran? Läs vårt reportage från i vintras och häng med in i filmstudion.