Företagsekonomi 2 lanseras till skolstarten – testa redan nu!

För mindre än ett år sedan lanserade vi ett heldigitalt läromedel i Företagsekonomi 1 och till skolstarten 2019 kan vi stolt presentera ett helt nytt material till kursen Företagsekonomi 2.

I Företagsekonomi 2 hittar du många självrättande övningar och arbetsuppgifter som är direkt kopplade till företagslivet. Eleven får exempelvis lära sig att skapa en affärsplan, genomföra budgetering samt lära sig bokföring.

Här finns även flertalet övningar där eleverna får öva upp sin kunskap och förståelse kring företagsekonomi och hur ett företag kan organiseras och ledas. I flera fall får eleven följa ett fingerat företag när det gäller affärsplan, budgetering och analys av bokslut.

Det nya läromedlet, Digilär Företagsekonomi 2 för gymnasiet, kommer innehålla totalt sex arbetsområden: Affärsidé och affärsplan, Ledarskap och organisation, Ekonomi, Marknadsföring, Företaget i samhället och Projekt. I demoversionen kan du klicka dig in på de tre förstnämnda och se materialet redan idag. Övriga arbetsområden är på gång och kommer att publiceras löpande i takt med att de blir klara.

Video: Intervju med entreprenörer

Hur blir man en entreprenör? Vad är viktigt att tänka på när man startar företag? I samarbete med Svenskt näringsliv har vi intervjuat några entreprenörer.

Prova demon nu – kom igång direkt

Har du inte provat Digilär än?
Skapa ett gratis testkonto så kan du prova vår demo under 30 dagar.

Är du redan Digiläranvändare
Logga in på Digilär.se och besök din hemskärm. Tryck på fliken ”Lägg till eget läromedel” så kan du omgående testa våra demoversioner liksom våra övriga läromedel under 30 dagar.

Observera! En testlicens är helt kostnadsfri och gäller i 30 dagar. Testlicenser är begränsade till innehållet och ger därför inte en komplett bild över all funktionalitet som vi erbjuder. Till exempel kan du inte nå funktioner för kommunikation, rättning och historik.