Biologi 2 och Naturkunskap 2 för gymnasiet redo för test!

Natur & Kultur och Digilär släpper ytterligare läromedel för gymnasiet inför skolstarten 2019. I augusti kommer Biologi 2 och Naturkunskap 2 att stå klara och du kan se fram emot två förstklassiga läromedel. Ta en titt redan nu – vi har släppt dem som demoversioner.

Biologi 2

I Biologi 2 kommer eleverna att mötas av massvis av övningar där de kan träna och fördjupa sina kunskaper. Här finns t.ex. ett stort antal självrättande övningar där man ska para ihop förklaringar med rätt begrepp samt instuderingsfrågor med svar, vilka återkommer i varje kapitel. I läromedlet finns också diskussionsuppgifter, laborationer och matiga lärarhandledningar.

Totalt innehåller Biologi 2 åtta genomarbetade arbetsområden. I demon kan du klicka dig in i arbetsområdet Celler och ta del av innehållet samt se hur vårt prisade läromedelskoncept är uppbyggt. Övriga arbetsområden kommer publiceras löpande i takt med att de är klara.

Naturkunskap 2

Naturkunskap 2 innehåller fem fullmatade arbetsområden: Liv, arv och evolution, Våra material, Materiens inre, Universum och materian samt Kropp och hälsa.

Precis som i biologin finns här ett stort antal självrättande instuderingsfrågor med svar till varje kapitel för att befästa innehållet, men även självrättande övningar och diskussionsuppgifter där eleverna får möjlighet att utvecklas tillsammans och lära sig av varandra.
I läromedlet finns dessutom en mängd fördjupande uppgifter och laborationer. Eleverna skriver laborationsrapport direkt i läromedlet. En användbar sammanfattning som hjälper eleven att repetera och reflektera över sina nyvunna kunskaper avslutar varje arbetsområde i naturkunskapen.

Månadens tema Forskningstorget

Forskningstorget
Forskningstorget

Använder du vårt läromedel i Naturkunskap 2 får du också tillgång till Månadens tema Forskningstorget – ett återkommande avsnitt i biblioteket som är kopplat till läromedlet där vi dyker ner i intressanta och aktuella tema varje månad. Ett guldkorn som kan användas under en lektion med hela klassen eller som fördjupningsmaterial för eleverna med extra stort intresse för naturvetenskap och teknik.

Prova demon nu – kom igång direkt

Har du inte provat Digilär än?
Skapa ett gratis testkonto så kan du prova vår demo under 30 dagar.

Är du redan Digiläranvändare
Logga in på Digilär.se och besök din hemskärm. Tryck på fliken ”Lägg till eget läromedel” så kan du omgående testa våra demoversioner liksom våra övriga läromedel under 30 dagar.

Observera! En testlicens är helt kostnadsfri och gäller i 30 dagar. Testlicenser är begränsade till innehållet och ger därför inte en komplett bild över all funktionalitet som vi erbjuder. Till exempel kan du inte nå funktioner för kommunikation, rättning och historik.