Lyssna ofta och på allt du kan!

Nyhet! Alla hörövningar i Digilär Spanska för åk 6-9 samlade för enklare tillgång

Att lyssna på det språk man vill lära sig ska vara enkelt och lättillgängligt. I Digilärs språkläromedel finns det därför ett stort antal hörövningar, där eleven lyssnar på en uppläst text och sedan svarar på frågor för att testa sin förståelse.

Lyssna ofta och på allt du kan! Låt språket skölja in. När du hör något och blir nyfiken, se till att det är lätt att kolla upp ordet, uttrycket eller företeelsen. Det är också motiverande om du kan göra uttalsövningar på sådant du faktiskt vill säga. Det är några av tipsen för den som vill lära sig ett nytt språk från Språkstudion på Stockholms universitet. Här finns många goda tips för språkundervisning, kolla gärna in det. Och låt eleverna lyssna och träna med Digilärs hörövningar.

Lyssna och lyssna igen

Eleven kan pausa och spela upp texten igen. Hörövningarna finns alltid tillgängliga online så att eleven kan träna förmågan att lyssna och därmed förbättra sina språkkunskaper.

Allt samlat

Nu har vi samlat alla befintliga hörövningar i Digilär Spanska för årskurs 6-9 på en plats i biblioteket. Lättillgängligt och lättlyssnat.

Sedan tidigare finns biblioteksdelen Hörövningar i dessa språkläromedel:

Vi producerar även hörövningar till Digilär Spanska för gymnasiet. Till höstterminen kommer följande läromedel att ha hörövningar som ett biblioteksområde: