Glada nyheter för dig som undervisar i tyska på gymnasiet!

Digilär Tyska för gymnasiet

Schon gehört? Nu har vi publicerat demoversionen av vårt läromedel för kursen Tyska 4 på gymnasiet. Till sommaren kommer allt material att stå klart, men du kan redan nu smygtitta på vad som kommer. Sedan tidigare täcker Digilär Tyska för gymnasiet hela det centrala innehållet för kurserna Tyska 1, 2 och 3.

Läromedlet för den fjärde kursen har ett stort fokus på färdigheterna. I varje arbetsområde finns sex stycken texter, ett stort antal varierande hör- och läsförståelseövningar samt kreativa skriv- och talövningar. Läromedlets arbetsområden innehåller dessutom både självrättande ord- och grammatikdiagnoser, och prov. En gedigen grammatikrepetition om tempus, kasus och meningsbyggnad, samt nya kapitel om bland annat adjektiv, pluskvamperfekt, prosodi och formellt skrivande ingår i läromedlet. Det finns även ett helt arbetsområde tillägnat repetition som förberedelse inför de nationella proven.

I varje arbetsområde hittar du intresseväckande texter om sådant som har koppling till den tyskspråkiga världen, till exempel Röda Korset, tyska dialekter och Tysklands historia efter andra världskriget. Det finns även utdrag ur litterära verk, av bland annat Franz Kafka och Bertolt Brecht. I biblioteket hittar du ytterligare material om den tyskspråkiga världen, ord- och grammatikskafferi, språkbibliotek samt fler övningar.

Das alles und noch viel mehr gibt es nur bei Digilär!

Har du inte testat Digilär förut?
Prova gratis i 30 dagar!

Skapa ett testkonto här och kom igång direkt!