Du har väl inte missat Forskningstorget – Månadens tema i NO/Teknik?

Forskningstorget November - hur tar vi oss till Mars?

Hur tar vi oss till Mars? Hur kan man som mest effektivt bekämpa cancer? Hur fungerar den nya generationens solceller? Lyft in den senaste forskningen i din undervisning med Forskningstorget!

På Forskningstorget i Digilär fylls det varje månad på med nytt och inspirerande undervisningsmaterial om den senaste forskningen – komplett med roliga uppgifter och vidareläsning!

Forskningstorget

Denna månadens Forskningstorget handlar om rymdsonden InSights resa till och landning på Mars, och dess viktiga uppdrag. Med hjälp av tre olika mätinstrument ska InSight känna av Mars markrörelser, mäta planetens inre temperatur och undersöka hur stabil dess rotation är.

Du får även läsa om den italienska forskargruppen som studerat Mars under 15 år via en annan rymdsond och deras underjordiska fynd. Kan det finnas levande organismer på Mars som vi inte känner till? Läs mer om detta och hur det internationella samarbetet ser ut för att hitta liv på Mars i månadens Forskningstorget!

Du hittar Forskningstorget i:

Tips!

Forskningstorget passar perfekt att använda under en lektion, eller som fördjupningsmaterial för eleverna med extra stort intresse för naturvetenskap och teknik!