Tack för att du är lärare!

Idag är det Världslärardagen – en dag att hylla alla lärare för det arbetet de gör dagligen och över hela världen. Lärare stöttar, inspirerar, lyssnar på, möter och lyfter upp elever så att de ska få de verktyg som krävs för att nå sin fulla potential. Framtiden börjar i skolan – därför firas Världslärardagen.

Världslärardagen instiftades av Unesco 1994 och har sedan dess firats den 5 oktober varje år. Årets tema är ”Vi gör skillnad varje dag – låt lärare vara lärare” och på Lärarförbundets hemsida kan du läsa mer om dagen och få både material och inspiration till ert firande! Till exempel kan du beställa eller ladda ner affischer, flyers eller armband och knappar.

Citatbilder hämtade från Lärarförbundet

Citatbilder hämtade från Lärarförbundets hemsida.

Lärarförbundet har samlat in citat från lärare, skolledare och andra verksamma inom skolvärlden som du kan hitta under hashtaggarna #lärareffekten, #världslärardagen och #eduint i sociala medier som exempelvis Facebook, Twitter och Instagram. Dela gärna hur du firar dagen genom att lägga upp en bild och tagga.

Läs mer om Världslärardagen här!

Hur kan digitala läromedel hjälpa läraren i arbetet?

Att använda digitala läromedel innebär inte bara fördelar för eleverna utan kan även fungera som ett stöd för läraren. Funktionaliteten och innehållet som bland annat möjliggör enkel uppföljning, individanpassning och kontinuerligt uppdaterat material sparar lärarens dyrbara tid. Man slipper lägga lika mycket tid på administrativt arbete, och kan fokusera på undervisningen.

Lärarens guide till digitalare undervisning

Inspiration och stöd i din digitalisering

Med allt mer digitala elever och lärare kommer utmaningar och möjligheter i klassrummet. Hur förhåller vi oss till sociala medier, källkritik och det digitala ekosystemet? I Lärarens guide till digitalare undervisning hittar du inspiration och konkreta tips för din egen undervisning, oavsett var du befinner dig på den digitala skalan.

Ladda ner ett digitalt exemplar, eller beställ hem en fysisk kopia här!

 

Nyfiken på Digilärs digitala läromedel? Prova gratis i 30 dagar!

Du kan alltid prova alla våra digitala läromedel kostnadsfritt i 30 dagar. Starta upp ett gratiskonto här och kom igång direkt!

Du kan även få en visning av Digilär eller köra ett fullskaligt test med all funktionalitet på plats på din skola. Kontakta någon av våra säljare för att boka en tid!