SELFIE – gratis EU-verktyg för skolans digitalisering

Visste du att EU nu erbjuder alla skolor en helt kostnadsfri självskattningstjänst till lärare och skolledare som vill stämma av hur det går med sin digitalisering? Tjänsten är helt ny och lanseras 25 oktober.

Verktyget, som heter SELFIE (Self-reflection tool for digitally capable schools), är framtaget av det ramverk för digitalt kompetenta utbildningsorganisationer som EU-kommissionen tagit initiativ till (DigCompOrg). SELFIE har gjorts tillsammans med en panel av experter och sedan testats med mer än 67 000 skolledare, lärare och elever i 650 skolor och 14 länder. Du som är lärare eller skolledare kan från och med i morgon använda dig av SELFIE, helt gratis.

Digitaliseringen av samhället och skolan är en av vår tids viktigaste frågor och SELFIE är en satsning för att hjälpa skolorna i arbetet. Vi på Digilär gillar goda initiativ som hjälper skolan att få till en effektiv digitalisering. Var med och sprid ordet, du också!

Läs mer om SELFIE här!