Upptäck Digilärseriens NO-ämnen och teknik för åk 4-6

Till skolstarten 2018 lanserar Natur & Kultur och Digilär Digilärserien för åk 4-6 som kommer att bestå av digitala läromedel i SO, NO och teknik samt för åk 4 i svenska och matematik.

Det är ett hyllat läromedelskoncept – framtaget av Sveriges främsta pedagoger, ämnesexperter och utvecklare – som gör intåg på Sveriges mellanstadieskolor. Här kan du läsa mer om Digilärseriens NO-ämnen och teknik för åk 4-6.

Täcker det centrala innehållet enligt Lgr 11

Digilärs fysik, kemi, biologi och teknik för åk 4-6 täcker hela det centrala innehållet enligt Lgr 11. Här hittar eleverna tydliga faktatexter som tillsammans med fina och informativa bilder gör innehållet både intressant och lättbegripligt. För att underlätta förståelsen gestaltas vissa fenomen även med filmklipp, förklarande animationer eller bildberättelser.

Till varje kapitel finns övningar som eleverna kan arbeta med på egen hand för att befästa begreppen samt repetera innehållet. Vissa uppgifter är självrättande för att ge eleverna direkt feedback, medan andra syftar till reflektion och vill få eleverna att uttrycka sig med egna ord.

Kemi – på ett roligt och omväxlande sätt

Digilär Kemi för åk 4-6

Med Digilär Kemi för åk 4-6 får eleverna grundläggande kunskaper i kemi på ett roligt och omväxlande sätt. Vi undersöker kemiska processer i enkla och vardagsnära situationer och fördjupar oss inom arbetsområden som till exempel: Blandningar, Vad är kemi?, Vatten, Värme och kyla och Vardagskemi.

Fysik – med mängder av experiment

Digilär Fysik för åk 4-6

Digilär Fysik för åk 4-6 innehåller hela tretton arbetsområden, däribland: Vad är fysik?, Krafter, Astronomi samt Energi och miljö som alla har texter av högsta kvalitet och ett noga utvalt bildmaterial. I Digilär Fysik lär sig eleverna att förstå hur olika saker hänger ihop och det finns gott om experiment där de själva får upptäcka och undersöka. Allt för att öka sin förståelse kring fysikaliska samband.

Biologi – två läromedel i ett

Digilär Biologi för åk 4-6

Digilär Biologi för åk 4-6 är uppdelad i två delar: Naturen och Människokroppen. Du och dina elever får givetvis tillgång till båda, smidigt i samma licens.

Biologi Naturen är ett rikt material med fantastiska bilder och lättsamma texter som visar hur allting hänger ihop och hur arter samspelar med varandra i olika naturtyper. I varje arbetsområde presenteras både vår närmiljö och en annan plats i världen – för att eleven ska träna på att jämföra livsmiljöer. Här finns tio arbetsområden, däribland: Den levande planeten, Öppna marker och Allting börjar med solen.

Biologi Människokroppen handlar om hela kroppen och väcker elevernas intresse med frågor som: Varför slår hjärtat snabbt när jag springer? och Kan man glömma att andas? Här finns tolv arbetsområden, till exempel: Cellerna, Blodomloppet, Skelettet och Puberteten.

Teknik

Digilär Teknik för åk 4-6

Digilär Teknik berättar om tekniken runt omkring oss och hur den används på olika sätt. Läromedlet tar bland annat upp vad tekniska system är och beskriver den historiska utvecklingen av några teknikområden. Här finns ett stort material med texter, bilder, övningar och fördjupningstexter.

Anpassat för mellanstadiet

Texterna i läromedlen är lättbegripliga och anpassade för mellanstadieelever. Det finns gott om fakta som presenteras på ett varierat och intresseväckande sätt, med fina bilder, bildberättelser och filmklipp.

Du kan läsa mer om respektive läromedel och dess många funktioner och innehåll på produktsidorna för kemi, biologi, fysik och teknik.

Prova Digilärserien kostnadsfritt i 14 dagar

Nyfiken på Digilärs NO-läromedel och teknik för mellanstadiet? Vi har släppt demoversioner som du kan smygtitta på redan nu. Starta ett gratis testkonto för två veckors tillgång.

Sammanfattning – Digilärserien för åk 4-6

Digilärserien för åk 4-6, som står klar i augusti, kommer att bestå av digitala läromedel i samtliga SO-ämnen, NO-ämnen och teknik samt för åk 4 även svenska och matematik.