Ny uppdatering – Förhör på ordlista

Efter flera veckor med sol och värme i hela landet kan man verkligen säga att vädret levererar, och det gör vi på Digilär också! En tidig sommarpresent till alla användare är vår nya uppdatering som innehåller lysande förbättringar i våra förhör på ordlista.

Ny design

Förhör på ordlista har fått ett nytt, fräscht utseende och vi har tagit bort den första rutan med inställningar som tidigare dök upp när eleverna startade ett förhör. Nu kommer de igång snabbare! Som tidigare kan de lyssna på orden under tiden och de får en sammanställning över sitt resultat när de är färdiga. När man startar ett förhör får man välja om det är ett glosförhör eller ett begreppsförhör.

Begreppsförhör – ny typ av förhör

Vi har utvecklat funktionaliteten förhör på ordlista att inte bara omfatta översättningen av ett ord utan även förklaringen av ett ord/begrepp. Detta gör det möjligt att göra ett förhör på ordlista i alla ämnen på Digilär, inte bara språkämnena. När eleverna startar ett förhör får de därför från och med nu välja om det är ett glosförhör eller ett begreppsförhör.

Om du som lärare har skapat ordlistor med begrepp i t.ex. SO eller NO tidigare och delat med dina elever så kan eleverna alltså förhöra sig på dem också från och med nu!

Nytt i höst!

I samband med uppdateringen har vi också skapat de nya verktygen gloslista och begreppslista. Inför läsåret 2018/2019 har våra författare möjligheten att skapa en färdig ordlista med glosor eller begrepp till Digilärs läromedelskapitel. Vi börjar fylla på i höst och uppdaterar successivt våra kapitel i utvalda ämnen!


Länkar för dig som vill lära dig mer direkt!