Till skolstarten 2018: Nytt läromedel i företagsekonomi för gymnasiet

Till kommande läsår släpper Digilär ett nyskrivet läromedel i Företagsekonomi 1 i Digilärserien. Du kommer att mötas av ett läromedel som tar ett helhetsgrepp om olika företagsformer, affärsidé, produkt och företagens roll i samhället – med ett speciellt fokus på företagens samhällsansvar.

Digilär Företagsekonomi 1 är ett inspirerande och helt digitalt läromedel uppdelat i fem arbetsområden: Företagande, Ekonomi, Marknadsföring, Samhället och Arbeta i projekt.

Begrepp, kalkylering och bokföring

Digilär Företagsekonomi 1 för gymnasiet

Läromedlet innehåller ett stort antal övningar där eleverna får chans att öva upp sina kunskaper om företagsekonomins begrepp och sina färdigheter inom bland annat kalkylering och bokföring. De möts även av ett stort antal reflektionsuppgifter, praktiska uppgifter kopplade till ekonomisk redovisning eller kalkyl och större avslutande uppgifter.

Pedagogiska filmer

Dessutom finns det pedagogiska instruktionsfilmer som bland annat visar grunderna i ett kalkylprogram och hur du presenterar ekonomiska data med diagram.

Självrättande för direkt feedback

För att på bästa sätt nyttja den digitala teknikens fördelar har vi packat Digilär Företagsekonomi 1 fullt med noga utvalda självrättande övningar där eleven får direkt feedback på sin kunskap. Ett kraftfullt verktyg som kommer att underlätta elevens lärande och som sparar lärarens värdefulla tid.

Demo ute nu

Redan nu finns det en demo ute där du kan titta närmare på två arbetsområden: Företagande och Ekonomi. Företagande innehåller bland annat intressanta kapitel om Entreprenören, Affärsidéns betydelse och Starta företag. I området Ekonomi finns hela elva läsvärda kapitel, däribland Varför är ekonomi viktigt?, Skaffa pengar, Prissättning, och Investeringar, och dessutom flera kapitel om bokföring.

Gör så här för att komma igång direkt

Har du inte provat Digilär än?
Skapa ett gratis testkonto så kan du prova vår demo i Företagsekonomi 1 under 14 dagar.
Här får du möjlighet att se hur vårt unika och prisade digitala läromedelskoncept är uppbyggt samtidigt som du kan ta del av intressanta och aktuella texter av högsta kvalitet.

Är du redan Digiläranvändare?
Logga in på Digilär.se och besök din hemskärm. Klicka på fliken ”Lägg till eget läromedel” så kan du omgående testa våra demoversioner liksom våra övriga läromedel under 14 dagar.