Nu kommer Digilärserien för åk 4-6!

Digilärserien finns sedan tidigare på högstadiet och gymnasiet. Till höstterminen 2018 kommer även landets mellanstadium att kunna använda Digilärs prisbelönta läromedel. Natur & Kultur och Digilär erbjuder till kommande läsår ett brett utbud av ämnen i Digilärserien för åk 4-6.

Först ut är läromedel i de tre SO-ämnena samhällskunskap, religionskunskap och geografi. Redan nu finns dessa tre läromedel ute som demo! Läromedel i historia för åk 4-6 planerar vi att kunna släppa som demo vid sportlovet.

Är du nyfiken på innehållet kan du skaffa ett gratis testkonto så får du tillgång till demoversionerna.

De innehåller just nu ett grundmaterial färdigt att börja arbeta med. Under vårterminen kommer vi att fylla på med mer material, bland annat lärarhandledningar, bibliotek, bildbank och prov. För att göra kunskapsinhämtningen lättsam för eleverna tar vi även fram bildberättelser med ljud och animationer.

Mer information om Digilärseriens SO-paket

När dina elever använder Digilärseriens SO-läromedel känner de igen sig i funktioner och upplägg, mellan de olika ämnena. Det hjälper dem att bättre hitta i sina digitala läromedel och använda de digitala stödfunktionerna. Geografiläromedlet är indelat efter vad som brukar läsas i respektive årskurs. De andra tre ämnena, samhällskunskap, historia och religionskunskap, presenterar arbetsområdena mer som på ett smörgåsbord. I lärarhandledningarna kommer så småningom förslag till dig som lärare på läsårsplanering.

Vidare har vi fyllt på alla våra mellanstadieläromedel med mängder av självrättande övningar som hjälper eleverna att befästa sin begreppsförståelse och ger dem direkt återkoppling. Till varje arbetsområde finns också fördjupningstexter ”Läs mer om..” att läsa för de elever som vill lite mer.

Vi jobbar även på nya läromedel för mellanstadiet i svenska och matematik samt i de fyra NO-ämnena biologi, kemi, fysik och teknik.

I takt med att våra läromedel får ett färdigt grundmaterial släpper vi demor löpande under vårterminen. Håll utkik över våra lanseringar genom att registrera dig för vårt nyhetsbrev längst ner på vår startsida.

Innehållet i alla våra läromedel är självklart anpassat efter LGR-11:s centrala innehåll.


Digilär är numera en del av förlaget Natur & Kultur. Under 2018 breddar och fördjupar Natur & Kultur och Digilär utbudet av digitala läromedel och producerar nya, helt digitala läromedel för mellanstadiet, samt nya läromedel för högstadiet och gymnasiet. Våra digitala läromedel går under namnet Digilärserien.