Och vinnarna är …

Det är många som har följt Nobelprisutnämningarna i veckan som gått. Vi på Digilär har vårt alldeles egna litteraturpris genom Terminens tävling, i Digilär Svenska. Vinnande elever i vårterminens skrivartävling är nu utsedda. Läs om dem och deras noveller här.

Över 60 elever skickade in noveller till oss i våras, och det var en rolig uppgift för vår redaktion att läsa och bedöma dem. Tack till alla er som skickade in bidrag! Temat för vårterminens tävling var äventyr och vi fick in flera spännande reseberättelser och robinsonader. Bland de allra bästa novellerna valde vi ut en vinnare från årskurs 7-9 och en från gymnasiet.

Vinnare och noveller

Vinnare på gymnasiet: Ida Hedkvist, som går på Luleå gymnasieskola. Hon har skrivit novellen Sammanställning av loggade anteckningar, en spännande berättelse om en skärmflygare som blir fast på fjället efter en kraschlandning.

Vinnare på årskurs 7-9: Ida Arvidsson, som går på Skanörs skola i Vellinge kommun. Hon har skrivit novellen Home Suite Home, om en man som efter en olycka till havs får anledning att fundera över sitt liv och sina val.

Du kan läsa novellerna genom att klicka på länkarna.

Ny tävling på gång – science fiction

Nu lanserar vi höstterminens tävling, som du hittar i våra två läromedel: Digilär Svenska & Sva för åk 7-9 och Digilär Svenska för gymnasiet. Den här gången är temat för tävlingen science fiction. Tveka inte att låta dina elever skriva i samband med studier av genren, och få chansen att vinna ära och priser. Vi ser fram emot spännande framtidsnoveller.

OBS! Länkarna fungerar bara om du är inloggad på Digilärs läromedel och har licens till svenskläromedlet.

Prova Digilär gratis

Är du nyfiken på Terminens tävling men saknar licens till Digilär? Skaffa ett gratis testkonto redan i dag, och prova på allt material i svenskläromedlen helt kostnadsfritt i 14 dagar.