Nytt och aktuellt med Digilär Samhällskunskap för gymnasiet

En föränderlig värld kräver ett ständigt uppdaterat läromedel i samhällskunskap. Därför har vi som arbetar med Digilärs digitala läromedel i ämnet som mål att alltid ge dig och dina elever den senaste informationen, statistiken och infallsvinklarna. Lagom till starten på höstterminen kan vi presentera flera nyheter i Digilär Samhällskunskap för gymnasiet:

Helt självrättande quiz

Nu finns det självrättande quiz till alla kapitel i Samhällskunskap 1 (50 och 100 poäng). Totalt har vi lagt in över 400 quizfrågor och mer än 1 100 svarsalternativ! Detta ger eleverna en ytterligare chans att öva och testa sina kunskaper. Som lärare sparar du tid eftersom quizen inte behöver rättas. Men, tänk på att svarsalternativen kan vara luriga! Vi vill få eleverna att tänka till.

Kunskapskrav kopplade till kapitel

Kopplingen mellan vårt innehåll och kunskapskraven från ämnesplanen är något som våra kunder har efterfrågat. Nu finns detta äntligen på plats till alla kapitel i Samhällskunskap 1 (50 och 100 poäng). Du hittar nu knappen Kunskapskrav längst upp i varje kapitel. Vår förhoppning är att anvisningarna ska vara en god guide för både elever och lärare om vilka utvalda delar av ämnesplanen som behandlas i var och en av läromedelstexterna.

Nutidskryss, nu som tävling

Äntligen kommer nutidskrysset att kunna användas som en tävling! En variant av nutidskrysset som har varit efterfrågad av många. Förhoppningsvis kommer detta trigga elever att än flitigare följa vad som händer i vår omvärld.

Nytt länkskafferi i biblioteket

Som du säkert sett har Digilär Samhällskunskap länge haft ett stort antal länktips för vidare läsning i texter och uppgifter. Länkarna kommer snart att samlas i ett länkskafferi i biblioteksdelen av läromedlet. Där kommer du och dina elever lättare att kunna hitta länkar till olika intressanta sidor på webben som berör ämnet samhällskunskap. Håll utkik!

Ständig samhällsförändring – ständig utveckling av Digilär Samhällskunskap

Trump, Brexit, regeringskriser, nya terrorattentat… Vi lever i en föränderlig tid som ställer höga krav på ett läromedel i samhällskunskap. Som digitalt läromedel finns det aldrig någon punkt då Digilär Samhällskunskap är ”klart”. Det uppdateras ständigt. Under hösten kommer flera arbetsområden i läromedlet Samhällskunskap 1 att revideras, bland annat Massmedier och Vad är min identitet?

Vi på Digilär vill utvecklas tillsammans med våra kunder. Har du som lärare önskemål eller tips på förbättringar? Tveka inte att höra av dig till vår redaktör Anders Waldt.

Läs mer om Digilär Samhällskunskap för gymnasiet

Prova gratis eller boka en visning

Har du inte hunnit skaffa Digilärs läromedel än? Då kan du starta upp ett gratis testkonto i 14 dagar. Du som vill få en visning av Digilär, eller köra ett fullskaligt test med all funktionalitet, kanske på en hel klass, är välkommen att kontakta en av våra försäljare som hjälper dig.