Natur & Kultur har förvärvat Digilär

Natur & Kultur har förvärvat Digilär. Tillsammans erbjuder vi nu Sveriges mest omfattande och kvalitativa utbud av digitala läromedel.

– Digitala läromedel kan skapa stora pedagogiska mervärden för lärare och elever och utgör en viktig komponent för framtidens lärande och Sverige som kunskapsnation. Genom förvärvet av Digilär förstärker Natur & Kultur både utbudet och utvecklingstakten av smarta digitala läromedel, säger Per Almgren, vd för Natur & Kultur.

Natur & Kultur kommer tillsammans med Digilär att bredda sina heldigitala läromedel för högstadiet och gymnasiet. Och till höstterminen 2018 lanseras även läromedel för mellanstadiet.

Digilär har i dagsläget 90.000 användare på högstadiet och gymnasiet. Innehållet är specifikt framtaget för den svenska marknaden av ämnesexperter och digitala utvecklare. De heldigitala läromedlen inkluderar interaktiva och tillgängliggörande funktioner som stöttar och inspirerar lärare och elever.

– Vi såg tidigt fördelarna med interaktiva läromedel, som underlättar vardagen för både lärare och elever. Med Natur & Kulturs kunnande och resurser kommer vi att kunna snabba på produktutvecklingen ytterligare. Det är lätt att se hur vi kompletterar varandra och tillsammans blir vi en ledande kraft inom utvecklingen av digitala läromedel, säger Linda Ahrgren, vd på Digilär.

Digilär förvärvas från huvudägaren Investment AB Spiltan, vars investment manager Håkan Sjunnesson konstaterar:
– Det är svårt att se en bättre match än mellan Digilär och Natur & Kultur, som vi väntar oss kommer att leda utvecklingen av högkvalitativa digitala läromedel för den svenska skolan.

Digilär och Natur & Kultur kommer att finnas på plats under Bokmässan i Göteborg. Ett gemensamt seminarium på temat ”Hur digitala läromedel kan möta dagens utmaningar i skolan” arrangeras kl. 10:30 torsdag den 28 och fredag den 29 september på Molnets scen.

Läs vårt program för Bokmässan här

För mer information, kontakta gärna:
Per Almgren, vd Natur & Kultur, 070–650 92 33, per.almgren@nok.se
Linda Ahrgren, vd Digilär, 076–546 86 89, linda@digilar.se


Om Digilär

Digilär grundades av Stellan Wigh och Mikael Wahss och det första heldigitala läromedlet lanserades 2011. Digilär har vuxit kraftigt under de senaste åren, och omsatte under 2016 drygt 9 miljoner kronor. Under 2017 har bolaget haft en fortsatt stark tillväxt. Digilär leds av vd Linda Ahrgren som senast kommer från en tjänst som digital chef på Natur & Kultur.

Om Natur & Kultur

Natur & Kultur grundades 1922 och ger ut läromedel, akademisk litteratur och allmänlitteratur Därutöver är stiftelsen ägare eller delägare av en rad bolag verksamma inom bokbranschen. Natur & Kulturs omsättning 2016 var 374 miljoner kronor.