Mot nya höjder med Engelska åk 7-9

Digilär Engelska för åk 7-9 är på många sätt redan ett komplett material, men det finns inget som inte kan förbättras – och med ett digitalt läromedel är allt möjligt! Här kan du läsa om några av de förbättringar som vi har gjort i sommar och kommer att göra under hösten.

Words of the week

Lektionsstartaren WOW kommer under året att fortsätta med nya ord, talesätt, citat, diskussionsfrågor, bilder m.m.

Planeringshjälp

Som ett stöd i lärarens planering har vi lagt in alla texter om grammatik och realia från biblioteket också i arbetsområdena, där de kan tas upp och integreras som en naturlig del av undervisningen. Naturligtvis finns de även kvar via biblioteket.

Nytt kapitel i realia

Äntligen har vi fått med Indien bland våra realiatexter om engelsktalande länder i biblioteket.

Nytt i arbetsområdet Stars and Fame

Vi har uppdaterat texten om Zlatan och lagt ihop texterna om honom och Justin Bieber till ett kapitel. Ett nytt kapitel kallat Female Stars on the Rise, om de unga stjärnorna Bella och Filippa, kommer på plats i september.

Theme of the Month

Det uppskattade inslaget Theme of the Month fortsätter. Där hittar du en ny text varje månad, inom blandade teman, anpassade för månaden de släpps. Notera att det inte handlar om rena nyhetstexter, vilket gör att de kan användas och återanvändas vid andra tidpunkter! Texterna är oftast längre och ibland mer avancerade än de ordinarie i läromedlet, vilket har varit ett önskemål från våra kunder.

Temat för september blir ett vittnesmål från en räddningsarbetare som arbetade vid terrorattacken av World Trade Center, 11 september 2001.

Orddiagnoser

Några kapitel har nu fått självrättande orddiagnoser. Vi fyller på i fler områden under hösten och orddiagnoser kommer att finnas till alla kapitel nästa termin.

Kontakta vår redaktör!

Har du önskemål om områden som du vill att vi gör till ett månadens tema? Eller du kanske funderar på något annat som du skulle vilja att vi tog upp i läromedlet? Tveka inte att höra av dig direkt till vår språkredaktör Lena Gode!

Prova gratis eller boka en visning

Har du inte hunnit skaffa Digilärs läromedel än? Då kan du starta upp ett gratis testkonto i 14 dagar. Du som vill få en visning av Digilär, eller köra ett fullskaligt test med all funktionalitet, kanske på en hel klass, är välkommen att kontakta en av våra försäljare som hjälper dig.