Nu kommer Digilär Tyska för gymnasiet!

Goda nyheter för dig som är tysklärare! Förutom att Digilär Tyska för årskurs 7-9 har fyllts på hela våren och står klart till höstterminen släpper vi även tyska för gymnasiets steg 1-2. Du som är nyfiken kan gå in redan nu i vår demo för att få ett smakprov.

Digilär Tyska för gymnasiet är ett komplett digitalt läromedel som täcker det centrala innehållet för Tyska steg 1 och steg 2, enligt Gy 11. Här finns ett stort material med texter, bildberättelser och inläst tal. Frågor, självrättande övningar, uppgifter och diagnoser ger eleven möjlighet att träna och visa sina kunskaper.

Allt i ett

Med Digilärs ämnespaket får dina elever tillgång till alla kurser, direkt i sin inloggning. Digilär Tyska är ett tematiskt uppbyggt läromedel med en tydlig progression och med texter om äkta människor som har en anknytning till den tyskspråkiga världen. Alla tyska texter och bildberättelser är inlästa med professionella röstskådespelare.

Smarta funktioner

Alla texter har glosor översatta direkt i texten. Genom att klicka på dem kan eleven skapa personliga gloslistor — och sedan testa sig i ett autorättat glosförhör, med talsyntes. Det finns också gloslistor med utvalda ord till alla texter, liksom möjligheten för dig som lärare att skapa helt egna listor och dela med eleverna. Dessutom: Självrättande orddiagnoser samt hör– och/eller läsförståelseövningar finns i alla arbetsområden.

I Digilär finns alltid stora möjligheter att anpassa läromedlet till dina elevers behov och du kan givetvis lägga till dina egna uppgifter och bifoga eget material. För eleverna finns Digilär Portfolio för att dela filer med sin lärare, ett utmärkt hjälpmedel när du vill låta eleverna redovisa sina muntliga färdigheter genom att dela en film eller en ljudfil med dig direkt i läromedlet.

Fyllig biblioteksdel

I tyskans bibliotek finns samlingar för att lätt hitta rätt. Här ingår:

  • Ett omfattande tematiskt ordskafferi
  • Ett länkskafferi
  • Samlade hörövningar
  • Samlade reliatexter
  • Tematisk bildbank
  • Omfattande språk- och grammatikskafferier, över 100 moment med tillhörande övningar!

Blev du nyfiken? Varmt välkommen att kika in i Digilärs tyska värld i vårt demokapitel!

Eller varför inte beställa ett testkonto? Det är helt gratis och du får möjlighet att kolla in vår demo i tyskan, där du redan nu kan klicka runt i alla delar av ett helt arbetsområde, samt se strukturen för Digilär Tyska för gymnasiet.

Kontakta oss!

Är du intresserad av en visning av Digilär Tyska för gymnasiet? Vi kommer gärna till din skola och berättar mer. Det finns också möjlighet att få en onlinedemo. Kontakta oss för mer information.