Fantástico!

Glädjande nyheter för alla våra användare i spanska för årskurs 7-9 och gymnasiet. Nu uppdateras hela materialet och växer! Dessutom har du som ska på Cervantesinstitutet årliga träff för spansklärare den 15-16 juni chansen att träffa vår författare för steg 4, Santiago Villalobos.

Högstadiet – nya texter och övningar

Som alltid har vi på Digilär lyssnat på våra användare. Därför har vi nu förbättrat och utökat vårt material i Digilär Spanska för årskurs 7-9. Det mesta publiceras under sommaren. Men redan nu har vi fyllt på med ett helt nytt arbetsområde som heter Más textos. Det innehåller hela 11 nya texter med tillhörande uppgifter. Du hittar det under rubriken Extra.

Under sommaren tillkommer även flera nya bildberättelser och texter och drygt 300 nya övningar, inklusive två hörövningar till varje arbetsområde. Vi har också enligt önskemål lagt till förteckningar över texternas förklarade ord som man kan skapa självrättande glosförhör av.

Kursplanens kunskapskrav är det många som frågar efter. Även här har vi uppdaterat – de finns nu på plats också i kapitlen och bildberättelserna, men ligger förstås kvar som tidigare i slutuppgifterna. Lärare och elever kan lätt se vilka förmågor som är i fokus i respektive del av läromedlet.

Gymnasiet – Spanska 4

I höst släpper vi en ny del i Digilär Spanska för gymnasiet – läromedel för steg 4. Våra författare och medarbetare arbetar just nu för högtryck med att fylla detta läromedel med texter, bilder, frågor, övningar, uppgifter och allt annat som behövs för att eleverna ska nå nästa nivå i spanskan.

Ska du till Cervantesinstitutet i juni?

Vi vill också passa på att berätta att vår författare för steg 4, Santiago Villalobos kommer till den årliga träffen för spansklärare i Skandinavien, på Cervantesinstitutet i Stockholm den 15-16 juni. Han kommer där att hålla en workshop för att visa läromedlet och berätta om sina reflektioner kring teorier och perspektiv bakom materialet. Missa inte möjligheten att träffa honom om du ska dit!

Santiago Villalobos har magisterexamen i språkvetenskap och en master i spansk didaktik. Han har arbetat sedan 1999 som lärare i bland annat spanska vid ett antal skolor och högskolor i Sverige och även i Mexiko. Sedan 2007 driver han den populära spanskbloggen Alla Kan spanska och är sedan 2015 författare till El Quiz. För närvarande undervisar han spanska och engelska på Västerhöjdgymnasiet i Skövde.

Träffa oss och följ oss

Ett annat utmärkt tillfälle att få se smakprov ur materialet är under årets SETT-mässa, den 3-5 maj. Digilär hittar du i monter B:26.

Som du märker händer det alltid mycket och spännande saker på Digilär. Vad är nästa steg i vår utveckling? Följ oss på Facebook, Twitter eller anmäl dig till vårt nyhetsbrev så missar du inget!